Ga naar de inhoud

Ajax stelt met Marijn Beuker nieuwe directeur voetbal aan: "De club weer naar de top krijgen"

 wo 29 november 2023 17:12

Ajax heeft zijn zaakjes stilaan weer op orde. Zo heeft de Amsterdamse club vandaag de Nederlander Marijn Beuker aangesteld als de nieuwe directeur voetbal. Een positie die nog ingevuld moest worden na het ontslag van Sven Mislintat. De club en Beuker bereikten onderling een overeenstemming tot 2028.

De Nederlander Marijn Beuker gaat vanaf 1 december aan de slag als directeur voetbal van Ajax. Hij heeft overeenstemming bereikt over een contract tot 1 juli 2028.

 

De 39-jarige Beuker wordt verantwoordelijk voor de jeugdopleiding, alle direct daaraan ondersteunende disciplines en voor de afdelingen scouting en voetbalanalyses.

 

Beuker was al werkzaam als technisch directeur van het Schotse Queen's Park FC en werkte eerder als hoofd voetbalontwikkeling en strategie bij AZ.   

 

"Ajax is een fantastische voetbalclub met een rijke geschiedenis en een enorm potentieel voor de toekomst", zegt Beuker in een persbericht van Ajax. "Ik kijk ernaar uit om binnenkort aan de slag te gaan en om deel uit te maken van een team, met als gezamenlijk doel Ajax weer aan de top te krijgen."   

 

Arnhemmer Beuker is een oude bekende van Louis van Gaal, de adviseur van de club uit Amsterdam die van mening is dat de jeugdopleiding van AZ de laatste jaren die van Ajax voorbij is gestreefd.

Wij zijn blij dat Marijn snel kan starten en hebben veel vertrouwen in hem.

Jan van Halst

Ajax was op zoek naar een directeur voetbalzaken sinds het ontslag van Sven Mislintat, naar wie nog een onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling bij transfers loopt.   

 

Ajax meldt dat de functie van 'Director of Football' een nieuwe titulaire directiepositie is die valt onder de algemeen directeur, een functie die vanaf maart door Alex Kroes wordt bekleed. Ajax verdeelt de taken van de oude directeur voetbalzaken over twee functies.

 

"Naast Marijn gaat de club nog iemand aannemen die met name verantwoordelijk wordt voor transferzaken en voor het managen van de technische staf, van zowel Jong Ajax als Ajax 1", legt interim-directeur Jan van Halst uit.

 

"Wij zijn blij dat Marijn snel kan starten en hebben er veel vertrouwen in dat hij een positieve bijdrage gaat leveren aan de club."

Gerelateerd: