Ga naar de inhoud

Finale WK U17 is Europees onderonsje tussen Frankrijk en Duitsland (en is live te bekijken bij Sporza)

 di 28 november 2023 16:50
Frankrijk rekende af met Mali.

Frankrijk en Duitsland zijn de finalisten op het WK voetbal voor jongens onder 17 jaar in Indonesië. De Fransen klopten in hun halve finale Mali met 2-1. In de andere halve eindstrijd versloeg Duitsland Argentinië na strafschoppen (3-3 na pen. 4-3).

Frankrijk werd een keer eerder wereldkampioen U17, in 2001. Duitsland kon het toernooi nooit eerder winnen. Het verloor de finale bij de eerste editie, in 1985 tegen Nigeria.

 

De Fransen haalden tegen Mali, in de vochtige hitte van Surakarta, een 0-1-achterstand op.

 

Ibrahim Diarra (45+4') had Mali op slag van rust op voorsprong gebracht, maar na de pauze zetten de jonge Fransen de scheve situatie recht dankzij treffers van Trojan Yvann Titi (56') en Ismael Bouneb (69'). Bouneb was in de kwartfinale tegen Oezbekistan ook al beslissend met het enige doelpunt van de partij.

 

Tegenstander Duitsland dankte Paris Brunner tegen Argentinië. De Dortmund-aanvaller scoorde twee keer in reguliere speeltijd en trapte de beslissende elfmeter binnen. De Duitse doelman Konstantin Heide redde twee penalty's. Bij Argentinië bleef Agustin Ruberto, ondanks een hattrick, verweesd achter na de uitschakeling.

 

De finale van het WK is zaterdag vanaf 12.50 u te bekijken op VRT Canvas en met livestream op onze website en in onze app.

Duitsland won de strafschoppenreeks tegen Argentinië.