Ga naar de inhoud

Zelfde carrosserie, nieuw jasje: Wout van Aert rijdt vanaf 1 januari voor Team Visma - Lease a Bike

 vr 24 november 2023 09:57
Jonas Vingegaard en Wout van Aert.

Zeg vanaf 1 januari niet langer Team Jumbo-Visma, maar wel Team Visma - Lease a Bike. Na het vertrek van hoofdsponsor Jumbo heeft de Nederlandse WorldTour-ploeg van Wout van Aert een nieuwe titelsponsor gevonden.

Lease a Bike was sinds begin dit jaar subsponsor bij Jumbo-Visma. Het behoort tot de portfolio van het Nederlandse bedrijf Pon, fietsfabrikant en importeur van automerken. Het leaseprogramma voor fietsen voor bedrijven is met succes gelanceerd in Duitsland, België en Nederland.

Het Noorse softwarebedrijf Visma gaat door als hoofdsponsor.

 

"Dankzij Visma en Lease a Bike beschikt het team over de middelen om zich verder te ontwikkelen en verbeteren", verklaart algemeen directeur Richard Plugge.

 

"We hebben in het afgelopen jaar opnieuw bewezen dat we samen in staat zijn om te groeien en successen te boeken. Dat is ook op de lange termijn ons gezamenlijke doel."

 

Jumbo-Visma won afgelopen seizoen als eerste team in de geschiedenis zowel de Tour (Jonas Vingegaard), de Giro (Primoz Roglic) als de Vuelta (Sepp Kuss) in hetzelfde jaar.

 

Even leek een fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal-Quick Step in de maak, maar die soap draaide uiteindelijk op niets uit. In die weken was er ook sprake van het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon om de plek van Jumbo in te nemen, maar dat ging niet door.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.