Ga naar de inhoud

Hardstyle-remix van Donald Muylle, "gekidnapte" kok en halve liter Fanta: de tijdrit-voorbereiding van Remco Evenepoel

 za 18 november 2023 15:55
De voorbereiding van Evenepoel in een drieluik vervat.

In het zog van Remco Evenepoel. De Belgische wereldkampioen tijdrijden neemt u in een nieuwe Youtube-video mee in zijn voorbereiding van de Chrono des Nations, de laatste tijdrit van het seizoen. Zo is te zien waarom hij zijn rug vooraf vol tape plakt en hij nog steeds "zijn pistoletjes" en een halve liter Fanta nodig heeft voor een opdracht tegen de klok.

Het geheim achter zijn tijdritsuccessen ontrafeld.

 

Als Remco Evenepoel op zijn tijdritfiets stapt, volgt er zo goed als zeker een podiumplaats. Zo sloot hij zijn seizoen - waar hij wereldkampioen tegen de klok werd - ook af met zilver op de Chrono des Nations.

 

In een nieuwe vlog geeft de Belgische kopman van Soudal - Quick Step een unieke inkijk in de aanloop naar zo'n tijdrit.

 

Het begint met een verkenning, waarvoor hij zich laat intapen zoals hij dat ook bij elke tijdrit doet. Niet om medische klachten te verhelpen, wel om in aeropositie te blijven op zijn fiets.

 

"Op het einde van een tijdrit worden je rugspieren moe. Als ik dan te veel naar boven kom met mijn bovenlichaam, uit mijn aerodynamische houding, krijg ik geen aangenaam gevoel. Dan krijgen mijn spieren een onrechtstreeks signaal om weer in positie te gaan liggen", legt Evenepoel uit.

Sinds de junioren eet ik nog altijd dezelfde maaltijd voor een tijdrit.

Remco Evenepoel

Daarnaast toont de wereldkampioen ook zijn dieet in de dagen voor de wedstrijd.

 

Door een privéchef, die ze "willen kidnappen van Total Energies", worden zijn maaltijden op maat gemaakt. Zo is er zelfs plaats voor een chocomousse, al is dat niet voor iedereen van het team.

 

En ook de ochtend voor de wedstrijd eet Evenepoel steeds dezelfde maaltijd. "Sinds de junioren eet ik steeds hetzelfde voor een tijdrit: enkele pistolets met confituur, kippenwit, honing, een banaan en nog een halve liter Fanta."

 

"Sindsdien heb ik haast nooit meer het podium gemist. Daarom eet ik nog steeds mijn pistoletjes", sluit hij met een grote glimlach af.

Gerelateerd: