Ga naar de inhoud

Wie vindt de trouwring van Stefan Küng? Hoop laait weer op na opvallende plottwist rond verloren object

 di 14 november 2023 19:17

Iemand toevallig in de buurt van het Nederlandse Emmen? Het verhaal over de verloren trouwring van Stefan Küng na zijn val op het EK heeft een opmerkelijke plottwist gekregen. Een wielerschrijver ontdekte namelijk dat de Zwitser helemaal niet over de meet kwam met zijn ring aan.

Eerst even terug naar de aanleiding van dit artikel.

 

Twee maanden na zijn zware val op het EK wielrennen deed Stefan Küng voor het eerst zijn volledige verhaal. Een belangrijk element daarin was dat de Zwitser baalde omdat hij zijn trouwring was kwijtgespeeld in de chaos na afloop.

 

"Vreemd, want op de finishbeelden draag ik hem nog steeds om mijn vinger", klonk het. "Maar toen ik in Sankt Gallen mijn gips liet verwijderen, zat hij er niet meer. Misschien hebben ze hem er in het ziekenhuis afgeknipt omdat mijn vingers opzwollen."

Gerelateerd:

Alleen klopt er iets niet helemaal in het verhaal van Küng.

 

Want de bewuste trouwring bleek helemaal niet meer om zijn vinger te zitten wanneer hij gehavend over de streep bolde.


Dat ontdekte schrijver Iain Treloar van wielersite Escape Collective bij het herbekijken van de beelden als eerste. Onze speurtocht door foto's en beelden bevestigt zijn vermoeden: Küng speelde de ring (hoogstwaarschijnlijk) al kwijt bij de val.

 

Op onderstaande video vermoeden we zelfs dat we het verloren object zien wegvliegen.

Treloar doet dan ook een oproep aan mensen die in de buurt van Emmen wonen om een schattenjacht te starten.

Volgens hem kan het zoekgebied beperkt worden tot een zone van enkele meters op de N381, een provinciale weg die van Drachten naar Emmen loopt.

 

"Kung heeft een metaaldetector en een middag langs een Nederlandse baan nodig", verzekert Treloar. "Als er plaatselijke bewoners meelezen: je weet wat je moet doen om zijn dag te maken."

 

Geeft u Sporza zeker een seintje als u (met succes) bent gaan speuren?

Dit is de verloren ring van Stefan Küng.