Van Aert kondigt met "pijn in het hart" korter veldritprogramma aan: "Geen risico's voor de klassiekers"

 di 14 november 2023 16:05

Wout van Aert heeft zijn veldritprogramma vrijgegeven. De kopman van Jumbo-Visma begint op 9 december in Essen en zal maximum 10 crossen afwerken. "Vorig jaar heb ik gemerkt dat het mentaal moeilijk is om mij echt op het crossseizoen te richten en dan door te gaan naar het voorjaar", legt hij zijn keuze voor een korter programma uit.

De kogel is door de kerk: op 9 december begint Wout van Aert aan zijn veldritseizoen.

 

De kopman van Team Jumbo - Visma begint in Essen en heeft gekozen om maximum 10 veldritten af te werken dit jaar.

 

"Een bewuste keuze om een korter programma te rijden", vertelt hij. "Vorig jaar heb ik gemerkt dat het mentaal moeilijk is om mij echt op het crossseizoen te richten en dan door te gaan naar het voorjaar."

 

"Ik heb voor mezelf besloten dat ik niks meer aan het toeval wil overlaten wat betreft de voorjaarsklassiekers. Daarom rijd ik met pijn in het hart een beperkter programma."

 

"Het zal zeker moeilijk zijn om een hoog niveau te halen", gaat de oud-wereldkampioen voort. "Ik heb een paar crossen om in vorm te komen en dan stopt het alweer."

 

"Ik hoop me te kunnen laten zien in de koers. Het zal voor de eerste keer anders zijn dan ik gewend ben, maar het is met het hoger doel in gedachten."

Vorig jaar heb ik gemerkt dat het mentaal moeilijk is om mij echt op het crossseizoen te richten en dan door te gaan naar het voorjaar.

Wout van Aert

Het zwaartepunt van het veldritseizoen van Van Aert ligt opnieuw rond de kerstperiode. Zo staat hij onder andere aan de start in Mol, Antwerpen, Gavere en Heusden-Zolder.

 

"Ik kijk ernaar uit om binnenkort terug in de cross te starten. Het is leuk om de fans weer te ontmoeten en de wedstrijden zijn altijd speciaal voor mij."

 

Voor zijn deelname in Zonhoven en Benidorm maakt Van Aert een voorbehoud. Die vallen nagenoeg samen met het trainingskamp van het team in januari en dat zorgt voor de nodige haken en ogen.

 

"Daarnaast speelt ook de opgebouwde vermoeidheid net voor en na het trainingskamp een rol in het uiteindelijke oordeel of starten past in de opbouw richting het voorjaar", klinkt het bij het team.

 

Voorlopig wordt er dus met (nog) geen woord gerept over het BK en WK.

veldritprogramma Wout van Aert
datum wedstrijd te volgen bij Sporza
zaterdag 9 december Exact Cross Essen livestream
vrijdag 22 december Exact Cross Mol livestream
zaterdag 23 december Wereldbeker Antwerpen livestream
dinsdag 26 december Wereldbeker Asper-Gavere livestream
woensdag 27 december Superprestige Heusden-Zolder samenvatting
zaterdag 30 december Wereldbeker Hulst (Ned) livestream
maandag 1 januari X²O-trofee Baal livestream
donderdag 4 januari X²O-trofee Koksijde livestream
zondag 21 januari Wereldbeker Benidorm (Spa) samenvatting
Gerelateerd: