Ga naar de inhoud

Patrick Lefevere heeft ontbrekende renner vastgelegd bij Soudal-Quick Step: "Wekenlang bestookt door managers"

 wo 8 november 2023 08:43
Patrick Lefevere was gisterenavond te gast op het gala van de Flandrien.
Patrick Lefevere was gisterenavond te gast op het gala van de Flandrien.

Tot voor kort had Soudal-Quick Step nog niet genoeg renners op de loonlijst staan voor volgend jaar. Maar ploegmanager Patrick Lefevere zat niet stil. "Dit weekend heeft een nieuwe renner getekend bij ons. Maar ik hou zijn naam nog even voor mezelf."

"Als het seizoen gedaan is voor de renners, dan begint mijn seizoen."

 

Patrick Lefevere heeft sinds de afgesprongen overname/fusie met Jumbo-Visma nog niet kunnen luilekkeren.

 

"Ik kijk dan ook soms met jaloerse blikken naar Instagram. Ik zie de ene coureur vertoeven in aardse paradijzen en alles doen wat ik misschien niet meer kan op mijn leeftijd zoals jetskiën. Dan zit ik hier in België..."

 

Lefevere had nog heel wat op de plank liggen. Zo had Soudal-Quick Step nog maar 26 renners onder contract staan volgend jaar, terwijl een WorldTour-team er minimum 27 moet hebben.

 

"Het was me ontgaan dat alle managers die me al aan het pushen waren in december vorig jaar op een bepaalde site konden zien dat we nog een renner tekort hadden. Ik werd de voorbije weken dan ook gebombardeerd met aanvragen", grinnikt Lefevere.

 

Ondertussen hoeven de managers het gsm-nummer van Lefevere niet meer grijs te draaien.

 

"Het 27e plekje is sinds dit weekend ingevuld. Ik ga de naam van die renner nog even voor mezelf houden. Want ik weet niet of die jongen het zelf al gecommuniceerd heeft aan zijn ploeg van dit jaar. Hij was in elk geval einde contract bij dat team."

Programma Evenepoel

Zoals Lefevere door managers gebombardeerd werd met aanvragen, wordt hij door veel mensen bestookt met de vraag: "Hoe gaat het met Remco Evenepoel?"

 

"Remco is na de Ronde van Lombardije op reis vertrokken naar Amerika. Als alles goed verloopt, zou hij nu bij Specialized testen aan het doen zijn in de windtunnel samen met onder meer Kasper Asgreen."

 

Ligt het nu vast dat Evenepoel volgend jaar enkel zijn pijlen richt op de Tour? Of is er ook nog sprake van de Giro?

"Volgende week hebben we de eerste bijeenkomst met de ploeg. Dan zullen de programma's besproken worden", besluit Lefevere.

Gerelateerd: