Ga naar de inhoud

BEKIJK: Las Vegas Aces verlengen hun WNBA-titel in New York

 do 19 oktober 2023 06:58
" "
De Las Vegas Aces maakten het af in Game 4 tegen New York Liberty.

Voor het eerst in 21 jaar heeft een team 2 jaar na elkaar de WNBA-titel in de wacht kunnen slepen: de Las Vegas Aces braken de vloek door in Game 4 New York Liberty de genadeslag te geven in de finale: 69-70. De Aces schakelden in de kwartfinales het Chicago Sky van Ann Wauters uit.

Los Angeles Sparks in 2001 en 2002 was het laatste WNBA-team dat een titel kon verlengen. Vorig jaar ging Connecticut Sun voor de bijl met 3-1, New York Liberty onderging hetzelfde lot met dezelfde cijfers.
 

De Aces waren net als vorig jaar het beste team in de reguliere competitie, in de kwartfinales van de play-offs zetten ze het Chicago Sky van assistent-coach Ann Wauters opzij.

In de best-of-5-finale stonden de 2 beste ploegen van het seizoen tegenover elkaar. Maar de Aces waren een maatje te groot. Ze wonnen overtuigend de eerste twee thuiswedstrijden met 99-82 en 104-76, waarna New York Liberty de finale nog wat verlengde dankzij 87-73 in Brooklyn.

In Game 3 verloren de Aces met Chelsea Gray, de MVP van de Finals 2022, en Kiah Stokes 2 sterkhoudsters met blessures, waardoor Game 4 een opportuniteit bood voor Liberty. Dat speelde zijn eerste Finals in 21 jaar. Courtney Vandersloot, topschutter voor de thuisploeg met 19 punten, zorgde voor hoop en een 39-30-ruststand.

Bij de bezoekers stond A'ja Wilson op om de maximale kloof van 12 punten te dichten. Met 24 punten en 16 rebounds kroonde ze zich tot MVP van de Finals. In het derde quarter maakte New York te veel fouten, een 12-23-score draaide de rollen. Op 8"8 seconden van het einde naderde de thuisploeg tot op 1 punt, maar verder kwam ze niet.

A'ja Wilson, de MVP van de Finals.

Tweets over de WNBA-ontknoping:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.