Ga naar de inhoud

BEKIJK: Heerlijke omhaal bezorgt Venezuela onverhoopt puntje tegen grootmacht Brazilië in WK-kwalificatie

 vr 13 oktober 2023 07:19

Een late gelijkmaker om van te smullen. Eduardo Bello bezorgde Venezuela een onverhoopt puntje in de WK-kwalificatie. In minuut 85 pakte de vleugelaanvaller uit met een heerlijke omhaal. De vreugde bij bezoekers was enorm, want ze snoepten voor het eerst grootmacht Brazilië punten af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pas na rust brak Brazilië de ban. De Goddelijke Kanaries – met supersterren Neymar en Vinicius Jr. in de basis – omspeelden eindelijk het stevige blok van Venezuela.

 

Neymar bood Gabriel de 1-0 aan, de verdediger van Arsenal bedankte voor het vertrouwen. Vinicius leek de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen, maar stond buitenspel.

 

En dus roken de bezoekers nog een kans. Die greep Eduardo Bello. De rechtsbuiten pakte uit met de goal van zijn carrière. Hij kon de schoonheid van zijn omhaal nauwelijks geloven.

 

Ook Brazilië bleef verstomd achter. De voetbalgrootheid lijdt zijn eerste puntenverlies in de WK-kwalificatie. Argentinië voert de stand aan met 9 op 9 en telt 2 punten meer dan de eeuwige rivaal. Venezuela staat voorlopig als 6e op de laatste plek die een WK-ticket oplevert.