Ga naar de inhoud

Thijssen en Mihkels excuseren zich voor "aanstootgevende post" in Chinese rittenkoers: "Een belangrijke levensles"

 do 12 oktober 2023 12:01
" "
Gerben Thijssen (m) in het voorjaar.

Met een gezamenlijke mededeling op X, het vroegere Twitter, hebben Gerben Thijssen en Madis Mihkels, zijn Estse ploeggenoot bij Intermarché-Circus-Wanty, zich vanmiddag verontschuldigd voor een discriminerend incident op woensdag in China.

In een filmpje op Instagram, dat door Gerben Thijssen werd gedeeld, was te zien hoe Mihkels al lachend poseerde met spleetogen. Het tweetal werd daarop door het Belgische team uit de selectie gezet.

"We waren vereerd met de uitnodiging om de Ronde van Guangxi te mogen rijden", klinkt het bij Thijssen en Mihkels op X, het vroegere Twitter.

"We willen ons verontschuldigen voor wat er woensdagochtend gebeurd is. We beseffen dat onze publicatie op sociale media aanstootgevend en verkeerd was. We voelen ons goed in een multiculturele omgeving, het was nooit onze bedoeling iemand te kwetsen."

"We aanvaarden dan ook onze uitsluiting uit deze koers. Deze fout is een belangrijke levensles voor ons."

Deze fout is een belangrijke levensles voor ons.

Gerben Thijssen en Madis Mihkels

"Het was totaal niet de intentie om iemand te beledigen", vulde ploegleider Pieter Vanspeybrouck vanuit China aan. "Maar we kunnen helemaal niet goedkeuren wat er gebeurd is en we hebben de enige juiste beslissing genomen."

 

De zaak kan nog een staartje krijgen bij de UCI. "Een schorsing behoort tot de mogelijkheden, ja. Daar moeten we rekening mee houden. We betreuren het trieste voorval en moeten nu afwachten wat de UCI beslist."

 

"De organisatie van deze koers heeft onze excuses aanvaard. Voor hen was het belangrijk dat we de renners naar huis stuurden. Het is iets groots, zoveel is zeker."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: