Ga naar de inhoud
UEFA Europa Conference League
speeldag 6

UEFA Europa Conference League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Aston Villa
13
6
4
1
1
12
7
2
Legia Warschau
12
6
4
2
0
10
6
3
AZ
6
6
2
4
0
7
12
4
HSK Zrinjski
4
6
1
4
1
6
10
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Aston Villa
0
0
0
0
0
0
0
2
Legia Warschau
0
0
0
0
0
0
0
3
AZ
0
0
0
0
0
0
0
4
HSK Zrinjski
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Aston Villa
0
0
0
0
0
0
0
2
Legia Warschau
0
0
0
0
0
0
0
3
AZ
0
0
0
0
0
0
0
4
HSK Zrinjski
0
0
0
0
0
0
0

Onlusten bij AZ-Legia: 2 Legia-spelers opgepakt, fans bestormen toegang stadion, politieagent bewusteloos

 vr 6 oktober 2023 11:16
" "
De Mobiele Eenheid van de Politie van Noord-Holland had gisteren zijn handen vol met de voetbalmatch AZ-Legia.

De politie heeft zijn handen vol gehad met de Europese match AZ-Legia Warschau in de Conference League. Fans van Legia bestormden voor het begin van de wedstrijd tegen AZ in de Nederlandse stad Alkmaar de toegangspoort van het stadion, waarbij een agent bewusteloos raakte. Na de partij zijn ook 2 Legia-spelers opgepakt.

Enkele explosieve aanhangers van de Poolse club Legia Warschau dreven de Mobiele Eenheid (ME) van de politie Noord-Holland  in het nauw en pakten aantal wapenstokken en peperspray van ME'ers af. Een woordvoerder van de politie laat weten dat bij dat incident niemand is opgepakt. Hij zegt wel hierover "een vinger aan de pols" te houden.

De agent die bewusteloos raakte, is behandeld aan zijn verwondingen, maar kon vervolgens niet meer verder werken.

Volgens de politie was het in de avond onrustig bij de ingang van het uitvak van het AZ-stadion. De politie zette traangas in om de supporters tegen te houden, maar een deel wist door de toegangspoort te dringen.

Volgens de politiewoordvoerder had een deel van de fans geen ticket bij zich. Dat moesten ze ophalen bij het ADO-stadion in Den Haag. Vanaf daar zouden ze met bussen naar het stadion in Alkmaar worden gebracht.

Maar volgens de politiewoordvoerder zijn veel Poolse supporters op eigen initiatief naar het AZ-stadion gegaan om vervolgens zonder toegangsbewijs het stadion binnen te dringen.

Volgens de politiewoordvoerder wilden veel Poolse supporters zonder ticket het stadion binnendringen.

De fans waren in het centrum van Alkmaar niet welkom vanwege de voorbereidingen voor een event dit weekend. In de binnenstad is het gisteren verder rustig gebleven.

Omdat in de loop van de middag wel duidelijk werd dat Legia-supporters zich niet aan de afspraken gingen houden en vermoedelijk ook vuurwerk bij zich hadden, wees de burgemeester de omgeving van station Alkmaar en het stadion bovendien als veiligheidsrisicogebied aan. Dat betekende dat er preventief gefouilleerd mocht worden.

Twee Legia-spelers opgepakt na de wedstrijd

In de loop van de nacht liet een politiewoordvoerder aan het Nederlandse persbureau ANP weten dat er na AZ-Legia, dat op 1-0 eindigde, twee Legia-spelers opgepakt zijn wegens mishandeling.

Aanvankelijk was niet duidelijk wat er gebeurd is. De politie wilde in de voormiddag enkel bevestigen dat de 2 arrestaties spelers betrof. Namen werden niet genoemd, maar vermoedelijk gaat het om de spelers Radovan Pankov en Josué Pesqueira.

De politie bevestigt dat een 28-jarige man uit Servië en een 33-jarige man uit Portugal zijn aangehouden. Er is aangifte gedaan tegen de twee mannen, ook komt er een tweede aangifte door een man die in het ziekenhuis ligt.

De politie wil daar verder niets over zeggen. Volgens Poolse media zouden schermutselingen geweest zijn tussen de ME en personen uit de Poolse entourage.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.