Puck Pieterse verovert de Wereldbeker mountainbike, Tom Pidcock rijdt tweemaal lek

ma 2 oktober 2023 07:17
Puck Pieterse
Puck Pieterse in actie op haar mountainbike (archieffoto).

Puck Pieterse (21) heeft de Wereldbeker mountainbike op haar naam geschreven. Een 6e plaats in de voorlaatste manche volstond voor de Nederlandse renster van Alpecin-Deceuninck.

Puck Pieterse rijdt een puik mountainbikeseizoen. Na winst in verschillende Wereldbekermanches, de Europese titel en twee WK-medailles heeft ze de kers op de taart gezet met eindwinst in de Wereldbeker.

Pieterse werd 6e in het Amerikaanse skioord Snowshoe, decor voor de voorlaatste Wereldbekermanche.

"Te gek", reageerde de Nederlandse. "De hele race zat ik met het klassement in mijn hoofd. Ik ben erg blij dat het me gelukt is."

Volgend weekend rijdt Pieterse nog de slotmanche in Canada, waar de Nederlandse ook de Wereldbeker short track kan winnen. Daarna haalt ze haar crossfiets uit de garage.

De Oostenrijkse renster Laura Stigger (Specialized) won de wedstrijd in de Verenigde Staten.

Sarrou klopt Schurter in laatste bocht

Bij de mannen stevent titelverdediger Nino Schurter (Scott) af op een 9e eindzege in de Wereldbeker.

De 37-jarige Zwitser werd 2e in Snowshoe. In de laatste bocht moest hij zich gewonnen geven tegen de kwieke Fransman en BMC-renner Jordan Sarrou.

Wereldkampioen Tom Pidcock (Ineos) kwam als 5e over de finish. HIj leek halfweg wedstrijd de dominante factor te gaan worden, maar net toen hij de koers probeerde open te breken reed de Brit op korte tijd tweemaal lek.

Jens Schuermans (Giant) werd 19e en eerste Belg. Belgisch kampioen Pierre de Froidmont finishte als 43e.

De Wereldbeker mountainbike eindigt komend weekend in Mont-Sainte-Anne in Canada.