Ga naar de inhoud

Nacer Bouhanni stopt met koersen door blessureleed: "Ik ben een schim van de renner die ik ooit was"

 ma 2 oktober 2023 21:09
Nacer Bouhanni is 33 jaar jong.
Nacer Bouhanni is 33 jaar jong.

Op zijn 33e houdt Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic) het voor bekeken als profrenner. De Franse sprintbom vond nooit meer zijn oude niveau terug na een zware val in de Ronde van Turkije vorig jaar.

Nacer Bouhanni heeft op zijn erelijst 3 ritzeges in de Vuelta en 3 ritzeges in de Giro staan.

 

Het Franse woelwater droomde er lang van om ook een Tour-etappe van zijn bingokaart af te vinken. Maar dichter dan een 2e plaats na Mark Cavendish 2 jaar geleden in Fougères zal Bouhanni nooit komen.

 

Een botsing met een voetganger die over de weg wandelde tijdens de Ronde van Turkije vorig jaar luidde het einde van Bouhanni's carrière in.

 

De onfortuinlijke sprintbom brak toen een nekwervel en moest maandenlang revalideren.

 

Ook dit jaar sukkelde Bouhanni van de ene blessure in de andere. Bij een val eind januari liep hij een hoofdblessure op in de Challenge Mallorca. En ook begin april en begin mei smakte Bouhanni 2 keer tegen het asfalt.

 

Door de komst van Arnaud Démare was er bij Arkéa-Samsic bovendien geen plek meer voor Bouhanni, die na een maandenlange denkoefening beslist heeft om met wielerpensioen te gaan.

"Heb met hart en ziel gevochten om terug te keren"

"Het was een carrière met ups en downs, vreugde en verdriet. Maar ik zal vooral de mooie momenten koesteren", zegt Bouhanni.

"Na mijn val in de Ronde van Turkije vorig jaar ben ik een schim geworden van de renner die ik ooit was. Ik heb met hart en ziel gevochten om mijn oude niveau terug te vinden. Maar het leven heeft er anders over beslist."

Bouhanni heeft al nieuwe uitdagingen. "Er staan enkele mooie projecten op mij te wachten waar ik ook mijn passie in kwijt kan."   

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.