Ga naar de inhoud

BEKIJK: "Nog nooit zo veel krampen gehad": herbeleef het BK/EK gravel in het spoor van Bavo en Bert

 ma 2 oktober 2023 19:39
Volg mee in het spoor van Bavo en Bert.

Na amper 13 kilometer was het al "miserie" voor onze reporter Bavo, en ook Bert De Backer maakte iets mee dat hem in zijn profcarrière niet overkwam. De twee gingen op het EK/BK gravel elk hun eigen weg, maar eindigden aan de finish wel in elkaars armen. Herbeleef de uitputtingsslag van het dynamische duo in onderstaande video.

Met een gigantische bak pasta in zijn maag, veel goede moed, maar toch ook "een klein stresske" vertrok onze reporter Bavo Mortier zondag - in het deskundige gezelschap van Bert De Backer - aan het BK/EK gravel.

 

Eerder vorige week verkende het duo het parcours in Oud-Heverlee al en werd hun materiaal onder het goedkeurend oog van specialisten Thibau en Sven Nys getest.

 

Aan voorbereiding geen gebrek, maar na amper 13 kilometer sloeg het noodlot toch toe voor Bavo. Het verdict: een lekke band en een kapot voorwiel.

 

Maar onze reporter zette zijn calvarietocht op een leegloper toch verder. Om uiteindelijk - onder luide aanmoedigingen - als 292e te finishen. "Mijn benen waren na 70 kilometer al helemaal naar de zooi", vertelde hij.

Met dit resultaat kunnen we thuiskomen.

Bert De Backer

Zijn kompaan Bert De Backer had iets meer geluk met zijn materiaal en beschikte ook over een stevig stel benen. Hij finishte als 14e en plaatste zich zo ook voor het WK van volgend jaar in eigen land.  

 

"Ik heb nog nooit zo veel krampen gehad als prof, maar het was wel zeer leuk", getuigde hij achteraf.

 

Zó leuk dat hij na zijn finish opnieuw op de fiets kroop om Bavo nog naar de finish te schreeuwen, waar het duo elkaar in de armen viel.

 

"Met dit resultaat kunnen we thuiskomen", klonk het. Maar niet vooraleer ze een geïmproviseerde douche namen en een groot pak friet naar binnen werkten.

 

Eind goed, al goed. Op naar de volgende uitdaging.

Gerelateerd: