Ga naar de inhoud

De finish van het jaar: Arnaud De Lie wint op één been en met kapot klikpedaal Famenne Ardenne Classic

Arnaud De Lie komt als een stuntman over de finish.

Arnaud De Lie heeft op een spectaculaire manier de Famenne Ardenne Classic gewonnen. De kopman van Lotto-Dstny moest van heel ver komen in de sprint, schoot met zijn rechtervoet uit zijn klikpedaal, maar won toch op één been.

Bekijk de onwaarschijnlijke zege van Arnaud De Lie

 

In een geanimeerde wedstrijd werd er slag om slinger aangevallen. Eerst was er een duo-ontsnapping van Laporte en Lampaert (volgend jaar misschien in 1 ploeg) en daarna toonde vooral Tim Wellens zich heel bedrijvig.

 

Maar in de slotfase liep het allemaal weer samen en moest een sprint beslissen voor de overwinning. Daarin leek Arnaud De Lie veel te ver te zitten, maar in zijn kenmerkende, krachtige stijl sprintte hij alles en iedereen voorbij.

 

De Lie kon al denken aan zijn juichgebaar, maar plots schoot hij uit zijn klikpedaal en viel zijn ketting ervan. Die kreeg hij er toch weer op en op één been hield hij net genoeg over om Groves en Sénéchal voor te blijven in de sprint. Wat een finish!

Lachende De Lie: "Uiteraard was er wat paniek"

In het interview na de wedstrijd kon De Lie er al hartelijk om lachen. "Het was een heel speciale zege met een gekke finish. Ik trapte mijn pedaal kapot, mijn ketting viel eraf, maar gelukkig kreeg ik die nog op de grote plaat", legde De Lie uit.

 

"Uiteraard was er wat paniek, maar omdat ik de ketting toch nog op de grote plaat kreeg, kon ik nog wat trappen. Wellicht kon ik daardoor winnen", vertelt de sprinter van Lotto - Dstny.

 

Zo kreeg de organisatie zijn gedroomde winnaar. "Het is heel leuk om voor eigen publiek te winnen. Zo ver woon ik hier niet vandaan. Ik kwam net als in Québec van achteruit met veel snelheid." Het is zijn 10e zege van 2023.

 

uitslag Famenne Ardenne Classic
1. Arnaud De Lie (Bel)  
2. Kaden Groves (Aus)  
3. Florian Sénéchal (Fra)  
4. Christophe Laporte (Fra)  
5. Arne Marit (Bel)  
6. Tom Van Asbroeck (Bel)  
7. Dries Van Gestel (Bel)  
8. Biniam Girmay (Eri)  
9. Oliver Naesen (Bel)  
10. Jacob Scott (GBr)