Ga naar de inhoud

Sacrebleu! Namibiër breekt kaak van Franse topspeler op WK rugby

De Namibiër Johan Deysel gaat vol in op het gezicht van Antoine Dupont. De videoscheidsrechter bekijkt de hoge en verboden tackle.

Op het WK rugby hebben de Fransen Namibië in de pan gehakt (96-0), maar na de match waren ze vooral bezorgd. Aanvoerder Antoine Dupont heeft zijn kaak gebroken. De kans dat de sterspeler nog in actie komt is klein.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Frankrijk boekte gisteravond zijn grootste WK-overwinning (96-0), maar halverwege de wedstrijd tegen Namibië verloor het wel Antoine Dupont.

 

De aanvoerder van Frankrijk werd stevig en foutief getackeld door Johan Deysel. De Namibiër brak de kaak van Dupont en moest van het terrein en krijgt het zwaar te verduren op de sociale media. Zijn Instagram-account is op privé gezet.

 

Hoe lang Dupont, 's werelds beste rugbyspeler in 2021, aan de kant staat, is nog onduidelijk. De Franse topper moet sowieso onder het mes.

 

Titelfavoriet en gastland Frankrijk hoopt hem stiekem te kunnen recupereren voor de eindfase van het toernooi.

 

Het WK rugby in Frankrijk duurt nog meer dan een maand. De finale in Parijs staat op 28 oktober geprogrammeerd.

De dokter van de Franse ploeg laat weten dat Antoine Dupont (m) niet voort kan spelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.