Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel zet met Oumi inzamelactie op en geeft zelf 10.000 euro aan slachtoffers in Marokko

Remco Evenepoel is erg begaan met de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.

Tijdens de Vuelta steunde hij de slachtoffers al met een symboliek, nu voegt Remco Evenepoel er financiële daad aan toe. De bollentrui steekt de getroffenen van de aardbeving in Marokko een hart onder de riem met een donatiecampagne. "Het bedrag dat je doneert, is niet belangrijk", deelt Evenepoel, die zelf 10.000 euro geeft.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Hallo iedereen, wij zijn Oumi en Remco. Zoals jullie weten ligt het land Marokko ons heel nauw aan het hart en daarom organiseren wij een donatiecampagne", opent het echtpaar hun boodschap bij de campagne.

 

Met de inzamelactie voor Rode Kruis Vlaanderen willen Remco Evenepoel en Oumi, die Marokkaanse roots heeft, basisbehoeften laten voorzien zoals voedsel, water, huishoudelijke items, onderdak en gezondheidszorg.

 

Daarom geeft hij meteen het goede voorbeeld voor een gebeurtenis die – door schoonfamilie die woont in de buurt van het getroffen gebied – de renner raakt.

 

"Om te starten doneren wij een basisbedrag en zo hopen we samen met jullie een mooi bedrag in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko."

 

"Het bedrag dat jullie doneren is niet belangrijk, alle beetjes helpen en hopelijk kunnen we zo samen een verschil maken voor deze mensen en hen helpen in deze moeilijke tijden."

Donateurs kunnen een gesigneerde koershelm, koersschoenen én een gesigneerd koerspak winnen.

Remco Evenepoel

Om de mensen warm te maken voor het initiatief, zet Evenepoel er ook een prijs tegenover.

 

"Mensen die gedoneerd hebben, zullen kunnen deelnemen aan een wedstrijd om zo een uniek gesigneerd persoonlijk koersitem van mij, Remco, te winnen", klinkt het.

 

"Via deze wedstrijd zullen jullie een gesigneerde koershelm, koersschoenen én een gesigneerd koerspak kunnen winnen."

 

"Alvast heel erg bedankt voor jullie steun en we hopen dat we samen met jullie op deze manier iets kunnen betekenen voor de lokale bevolking en de slachtoffers van de aardbeving", besluit het koppel.