Ga naar de inhoud

Pro League houdt komend weekend 1 minuut stilte voor slachtoffers aardbeving Marokko en vraagt fans geld te storten

 do 14 september 2023 11:42
De dodentol van de aardbeving in de nacht van 8 op 9 september bedraagt ondertussen 2.946 slachtoffers.
De Pro League is de vereniging van profclubs in het Belgische voetbal.

Bij de wedstrijden van alle competities van de Pro League zal er komend weekend een minuut stilte in acht genomen worden voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Dat maakte de vereniging van Belgische profclubs vandaag bekend, die de voetbalfans ook oproept om een actie van de Koning Boudewijnstichting te steunen. 

De zware aardbeving die Marokko in de nacht van 8 op 9 september heeft getroffen, heeft een bijzonder zware tol geëist. De dodentol staat intussen op tot 2.946 slachtoffers.

Ook op materieel vlak is de schade groot. Duizenden gezinnen zijn getroffen, vele dorpen zijn volledig vernield.

De Pro League wil daarom met rechtenhouder ElevenDAZN en de Belgische voetbalfamilie de krachten bundelen. "Samen met spelers uit onze competities lanceren we een oproep naar de fans om de slachtoffers van de aardbeving te steunen", luidt het in een persbericht.

Fans kunnen storten via de Koning Boudewijnstichting. Het ingezamelde geld zal in eerste instantie worden gebruikt voor humanitaire noodhulp, gegeven door organisaties op het terrein.

Het gaat daarbij om de Rode Halve Maan Marokko, de Banque Alimentaire en de International Blue Crescent Relief and Development Foundation.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: