Ga naar de inhoud

"Iedereen wil winnen van wereldkampioen Argentinië", maar daar steekt Messi stokje voor

 vr 8 september 2023 09:00
Lionel Messi scoorde zijn 65e vrije trap uit zijn carrière.

Of het nu in het shirt van Inter Miami is of dat van Argentinië, Lionel Messi weet nog steeds de weg naar het doel te vinden. In de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ecuador was de aanvoerder goed voor het enige doelpunt.

Veel balbezit, weinig kansen. Dat was de samenvatting van de start van de WK-voorronde voor wereldkampioen Argentinië. Tegen Ecuador was het driekwart wedstrijd zoeken.

 

Tot Lionel Messi in de 78e minuut een vrije trap mocht nemen. De aanvoerder van La Albiceleste krulde de bal met zijn linker enig mooi over de muur, goed voor de overwinning.

 

"Iedereen wil winnen van Argentinië, en nu wij wereldkampioen zijn, geldt dat nog meer", zei Messi. "Het was een moeilijke wedstrijd, heel fysiek. Ik was een beetje moe, daarom werd ik ook gewisseld, maar ik voel mij goed."

 

Of Messi er ook nog bij zal zijn op het WK in 2026, valt nog af te wachten. De zevenvoudige winnaar van de Gouden Bal liet al verstaan dat hij niet tot dan zal doorgaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: