Ga naar de inhoud

"Powerkoppel" Bol & Broeders straalt bij Otto-Jan Ham: "Kan niet zo luid roepen als de Nederlanders"

 do 7 september 2023 23:52
Femke Bol en Ben Broeders.

De Nederlandse Femke Bol is niet vaak te gast in een talkshow, maar samen met haar partner Ben Broeders kwam ze twee weken na haar succesvolle WK wel langs bij Otto-Jan Ham in Amai zeg Wauw! Het atletiekkoppel straalde. "Wij het powerkoppel van de atletiek? Van de Benelux misschien."

Voor de Memorial Van Damme in Brussel maakten Femke Bol en Ben Broeders even tijd voor een tussenstop bij Otto-Jan Ham. Daar blikten ze - uiteraard - nog eens terug op het succesvolle WK.

 

"Ik heb de beelden wel al een paar keer teruggezien", geeft Bol toe. Vooral haar versnelling in de laatste rechte lijn van de 4x400m was indrukwekkend. "Maar ik versnel eigenlijk niet. Ik ga gewoon minder traag dan die andere loopsters."

 

"Ik zat bij haar familie in de tribune", vertelt Ben Broeders. "Het was een speciaal moment. Ik ben wel een beetje stiller dan de andere Nederlandse supporters."

 

Bol komt niet vaak naar een talkshow. "Maar dit valt mee, jullie zijn heel aardig", zei ze ook tegen Sien Eggers en Frank Focketyn.

 

Otto-Jan noemde de twee tot slot nog het powerkoppel van de atletiek. "In de Benelux misschien", bleef Broeders bescheiden. "De benen-lux", grapte Focketyn.

Kijk hieronder naar de hele aflevering