Ga naar de inhoud

Charlotte Kool is snelste in korte proloog Simac Ladies Tour, Lotte Kopecky klokt derde tijd

 di 5 september 2023 16:23

Charlotte Kool heeft de korte proloog in de Simac Ladies Tour naar haar hand gezet. De renster van DSM was in een tijdrit van 2,4 kilometer sneller dan landgenote Riejanne Markus (Jumbo-Visma) en wereldkampioene Lotte Kopecky (SD Worx).

Een sprint van ruim 2 kilometer op een tijdritfiets, met onderweg wat listige bochten in Nederlandse gemeente Ede. Dat kregen de rensters op hun bord in de proloog van de Simac Ladies Tour.

 

Annemiek van Vleuten zette in eigen land de eerste richttijd neer, maar al snel moest ze Riejanne Markus voor zich dulden. Met een tijd van 3'08" plofte de renster van Jumbo-Visma zich neer in de hot seat.

 

Demi Vollering beet haar tanden stuk op de tijd van de Nederlandse. Het was wachten tot Charlotte Kool nog 4 seconden van de toptijd afdeed. Een tijd die onklopbaar bleek.

 

Zo ook voor wereldkampioene op de weg Lotte Kopecky. Ze strandde op enkele honderdsten van de tweede plek en moest vrede nemen met brons. Kool nam opgelucht adem en mag zich de eerste leidster noemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
simac ladies tour
        winnaar leider
05/09 proloog Ede - Ede 2,4 km Kool Kool
06/09 rit 1 Gennep - Gennep 139,1 km Balsamo Kool
07/09 rit 2 Leuven - Leuven 7,1 km (ITT) Kopecky Kopecky
08/09 rit 3 Emmeloord - Lelystad 148,9 km Kool Kopecky
09/09 rit 4 Valkenburg - Valkenburg 131,6 km Kopecky Kopecky
10/09 rit 5 Arnhem - Arnhem 150,3 km Wiebes Kopecky