Ga naar de inhoud

Oostende ziet toptransfer van drievoudige NBA-kampioen in het water vallen door visumperikelen

 vr 1 september 2023 14:10
Patrick McCaw, hier met NBA-ster Stephen Curry.
Patrick McCaw, hier met NBA-ster Stephen Curry, heeft wellicht geen zin meer om nog ooit terug te keren naar België.

Voormalig NBA-speler Patrick McCaw zal komend seizoen dan toch niet te bewonderen zijn in de Belgische zalen. De drievoudige NBA-kampioen heeft door visumproblemen zelfs enkele dagen opgesloten gezeten in Steenokkerzeel en is noodgedwongen teruggekeerd naar de VS.

Hij moest dé toptransfer worden van Oostende, Patrick McCaw. De 27-jarige Amerikaan was in 5 seizoenen zeker geen ster in de NBA, maar had toch maar mooi 3 titels op zijn palmares: twee met de Golden State Warriors en eentje met de Toronto Raptors.

 

Met gepaste trots kondigde Oostende enkele weken geleden dan ook de komst aan van McCaw, maar de transfer van de Amerikaan is voor de kustploeg uitgedraaid op een fiasco.

 

Bij zijn aankomst in België geraakte McCaw niet voorbij de paspoortcontrole. Door een vreemde kronkel stond zijn paspoort geseind als "verloren" of "gestolen".

 

Het paspoort werd ingetrokken en McCaw werd prompt opgesloten in het transitcentrum in Steenokkerzeel. Minister van staat Johan Vande Lanotte, achter de schermen een van de sterke mannen bij Oostende, bezocht McCaw daar, maar slaagde er niet in om de Amerikaan vrij te krijgen.

 

McCaw werd na 4 dagen uitgewezen en is intussen teruggekeerd naar de Verenigde Staten. Een nieuw paspoort zou hij pas over enkele maanden krijgen, dus is Oostende noodgedwongen op zoek naar een vervanger. Die wordt binnenkort voorgesteld.

Gerelateerd: