Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Remco Evenepoel woest na pikdonkere tijdrit: "Dit was op leven en dood, we konden niks zien"

 za 26 augustus 2023 20:45
Een woedende Evenepoel spaarde de kritiek niet na de aankomst.

Door de regen en de duisternis werd de openingstijdrit in de Vuelta er eentje om snel te vergeten. De weersomstandigheden maakten het bloedlink in de straten van Barcelona. Het Soudal-Quick Step van Remco Evenepoel deed het met een 4de plek goed, toch was de kopman achteraf woedend. "Het was supergevaarlijk, dit was belachelijk."

"Dit was shit, we konden niets zien." Een furieuze Remco Evenepoel maakte ostentatief misbaar naar de camera na de ploegentijdrit in de Vuelta. De kopman van Soudal-Quick Step reed een goede tijd met zijn team, maar dat was even bijzaak.


"We zagen geen steek in de kleine straten in de stad. Het was super gevaarlijk. Dit was belachelijk", fulmineerde Evenepoel wat later tegenover de pers. "We gingen super voorzichtig in de bochten, want we zijn hier voor een klassement. Je wil niet vallen op dag één."


"Jullie hebben allemaal lichten aan staan boven jullie camera's, dat zegt genoeg. Het is gewoon donker. Kan je je voorstellen hoe het is om in het wiel te zitten en dan ook nog constant water in je gezicht te krijgen? Je ziet geen meter voor je."

Aan de regen kan je niets doen, maar je kan wel iets doen aan de verlichting. Dit was levensgevaarlijk. Het was op leven en dood in het wiel.

Remco Evenepoel

"Morgen zal iedereen me weer bekritiseren omdat ik dit zeg. Maar het is gewoon gevaarlijk. Je gaat op de snelweg in het donker ook niet aan 200 km per uur rijden zonder koplampen."

 

Had de rit moeten worden stilgelegd door de invallende duisternis? "Dat zeg ik niet, maar je weet op voorhand toch dat het donker gaat zijn? Aan de regen kan je niets doen, maar je kan wel iets doen aan de verlichting. Dit was levensgevaarlijk. Het was op leven en dood in het wiel."

 

"Je wil winnen, dus wij nemen sowieso al risico's. Maar als het dan ook nog eens nat en donker is, dan wordt het riskant. Dit is gewoon belachelijk. De organisatie moet aan de veiligheid denken. Dit is echt zonde voor zo'n mooie koers als de Vuelta."

BEKIJK: De aankomst in de duisternis voor Soudal-Quick Step

Gerelateerd: