Ga naar de inhoud

Tijl De Decker, belofte bij Lotto-Dstny, is overgebracht naar ziekenhuis na ongeval op training

 wo 23 augustus 2023 18:48
Tijl De Decker triomfeerde dit voorjaar in Parijs-Roubaix bij de beloften.

Lotto-Dstny heeft bevestigd dat zijn renner Tijl De Decker (22) betrokken is geraakt bij een ongeval op training. Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis, maar meer informatie is nog niet officieel vrijgegeven. De Decker won dit voorjaar Parijs-Roubaix bij de beloften en wordt volgend jaar prof bij de Belgische ploeg. 

Over de omstandigheden van het trainingsongeluk is nog niet veel geweten. Lotto - Dstny heeft bevestigd dat Tijl De Decker naar het ziekenhuis is afgevoerd.

 

De ploeg gaf later woensdagavond iets meer uitleg. De Decker crashte tijdens een trainingsrit hard tegen de achterkant van een wagen en werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Lier.

 

Daar ging hij onder het mes, waarna hij overgebracht werd naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). "De jonge renner zal nu verdere onderzoeken ondergaan", schrijft de wielerformatie.

 

De 22-jarige De Decker koerst dit seizoen vooral bij de beloften, maar kreeg voor volgend jaar een profcontract bij Lotto-Dstny. Afgelopen weekend werd hij vierde op het BK voor beloften. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: