Ga naar de inhoud

Belgische mixed relay 3e in olympisch testevent, Duitsland klopt Groot-Brittannië in thriller

 zo 20 augustus 2023 10:46

De Belgian Hammers hebben er een uitstekende generale repetitie voor de Spelen in Parijs opzitten. Op het mixed relay testevent kaapten ze de derde plaats weg. Door de slechte waterkwaliteit van de Seine werkten de landen een duatlon af. Daarin klopte Duitsland Groot-Brittannië op de streep.

Geen duik in het vervuilde water van de Seine, wel een extra rondje lopen voor de deelnemers van de mixed relay. Elke atleet kreeg zo 900 meter lopen, 5,8 km fietsen en nog eens 1,8 km lopen op zijn bord.

 

België trok met Arnaud Mengal, Jolien Vermeylen, Jelle Geens en Claire Michel naar Parijs om zich te meten met de toplanden een jaar voor de Spelen.

 

De Belgian Hammers begonnen meteen sterk. Na de eerste wissel liep Vermeylen als vierde. Zij rukte op aan de top en liet sterke loper Geens daarna steviger naar het zilver lopen.

 

Michel moest een medaille zien vast te houden als slotloper bij de Belgen. Dat lukte, mede dankzij een instorting van de Franse Emma Lombardi. De Belgische finishte op 18 seconden van de nummers 1 en 2.

 

Voor de overwinning verzorgden de Duitse Laura Lindemann en Britse Beth Potter de show. Na een thriller pakte die eerste het goud voor haar land in de sprint.

Lindemann klopt Potter op de streep.

Podium:

 

  1. Duitsland: 1u12'18"
  2. Groot-Brittannië: 1u12'19"
  3. België: 1u12'36"
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: