Ga naar de inhoud

Team Antwerp wint 3x3-toernooi in Mongolië na thriller in halve finales en demonstratie in finale

 zo 13 augustus 2023 12:22
Team Antwerp
De 4 spelers van Team Antwerp: Nick Celis, Bryan De Valck, Dennis Donkor en Jonas Foerts.

Het 3x3-toernooi van Sühbaatar in Mongolië is een prooi geworden voor het viertal van Team Antwerp. In de finale van de Challenger ging de Chinese formatie Peking makkelijk voor de bijl: 22-8.

De Chinese ploeg kwam met de Letse klasbakken Miezis en Lasmanis de vloer op, maar moest het ook met een man minder zien te rooien.

 

Lu Wenbo had zich geblesseerd. Peking kon dus geen beroep doen op een reservespeler.

 

Team Antwerp benutte het overtal ten volle. De Belgische topploeg liep snel weg van Peking. Na 1 minuut stond het al 6-1 in het voordeel van Antwerp.

 

De match zou dan ook niet lang duren. Na 5 minuten speeltijd maakte Nick Celis er een einde aan met een tweepunter: 22-8.

 

Als kers op de taart kreeg de inspirator van Team Antwerp de MVP-trofee mee naar huis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Thriller in halve finales

In de halve finales kroop Antwerp door het oog van de naald het Amerikaanse topteam Miami.

 

Bij 20-20 miste de internationaal Dylan Travis, Nick Celis raapte de steek met plezier op. Hij besliste de match in het voordeel van Antwerp: 21-20.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dankzij de prima prestatie in Mongolië speelt Team Antwerp begin oktober het toptoernooi in Amsterdam.

Gerelateerd: