Ga naar de inhoud

WK BMX: Ruben Gommers strandt in de achtste finales in Glasgow

 za 12 augustus 2023 20:59
Ruben Gommers raakte niet tot in de kwartfinales.

De 1/8e finales zijn onverwacht het eindstation geworden voor BMX'er Ruben Gommers op het WK BMX in Glasgow. Onze landgenoot eindigde als laatste in zijn 1/8e finales en doet zo een slechte zaak voor olympische kwalificatie.

Ruben Gommers, nummer 15 op de wereldranglijst, had zijn zinnen gezet op een goed resultaat in Schotland op het grote WK wielrennen. Maar na een goeie eerste ronde, Gommers eindigde als tweede in zijn reeks, liep het mis in de 1/8e finale.

 

Na een goeie start lag Gommers nog in 4e positie, maar hij zakte nog weg naar de zesde en laatste plaats net voor de laatste bocht. Enkel de top 4 stootte door naar de kwartfinales. 

 

Mathijn Bogaert en Mathijs Verhoeven sneuvelden al eerder in het Glasgow BMX Centre. Bogaert (7e) en Verhoeven (5e) konden zich niet bij de eerste vier scharen in de eerste ronde.

 

Ze kwamen in dezelfde serie van de 'Last Chance Qualifier' terecht. Verhoeven werd derde, vlak voor Bogaert, maar enkel de top twee werd opgevist voor de achtste finales.

Bekijk hier na 48'49" de 1/8e finale van Ruben Gommers

Bij de vrouwen elite kwam geen Belg aan de start. Elke Vanhoof liep in juni een drievoudige breuk op aan de wervelkolom. Aiko Gommers stootte bij de meisjes beloften als nummer twee van haar reeks in de eerste ronde door naar de halve finales, die zondag voorzien zijn.   

 

Bij de jongens beloften werd Thibaut Stoffels in de eerste ronde derde in zijn reeks, goed voor een stek in de achtste finales. Daarin sneuvelde hij met een vijfde plaats. Jan-Viktor Vranckx kwam ten val in de eerste ronde en startte niet in de 'Last Chance Qualifier'.   

 

Bij de junioren kwalificeerden Dieter Brouns, Niels Appermont en Yorgi Piccart zich voor de kwartfinales, die zondag geprogrammeerd zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.