Ga naar de inhoud

Thibau Nys baalt na "gemiste kans": "Altijd achter de feiten aan gehold"

 za 12 augustus 2023 17:24
Thibau Nys zat gevangen in het peloton.

Het WK voor beloften in Glasgow heeft niet gebracht wat Thibau Nys ervan verwacht had. Hij zat gevangen door de koerssituatie en kon zijn favorietenrol niet waarmaken. "Ik had het gevoel dat ik de koers kon winnen."

Vooraf bestempeld als een van de favorieten bolde Thibau Nys als 27e over de finish in Glasgow. "Ik heb niet het gevoel dat ik mijn ding heb kunnen doen", sprak onze ontgoochelde landgenoot. "Want ik had de benen waarop ik gehoopt had."

 

Het probleem was duidelijk voor Nys: de vroege vlucht zonder Belgen. "Vanaf dat de vroege vlucht vertrokken is, zijn we in een situatie terechtgekomen waarin we geen controle hadden. Zo holden we altijd achter de feiten aan. Persoonlijk kom ik dan in een situatie terecht dat ik opgesloten zit."

 

Wereldkampioen Axel Laurance zat in de vroege vlucht. "Ik denk dat het iedereen zijn taak was om in de vroege vlucht te zetten, behalve mijn taak. Maar we hebben ook te weinig actie ondernomen toen de vlucht weg was."

Ik had de benen die ik wou hebben en ik had het gevoel dat ik die koers kon winnen. Dan is het altijd een gemiste kans.

Thibau Nys

"Het probleem was dat we pas in actie schoten toen het verschil 1'15" was of zo. Ik heb een paar keer aan de ploegmaats gezegd dat we er zo niet gingen geraken. We moesten binnen de 35 seconden geraken voor we iets konden ondernemen. Dan hadden we er makkelijk naartoe gekund."


"Alec Segaert heeft een keer doorgetrokken op een van de klimmetjes. Ik ben dan ook aangegaan, maar de inspanning was te kort om het verschil te maken en weg te poefen. De springplank was er ook niet, de kloof was te groot."


Nys had van dit WK voor beloften in Glasgow een groot doel gemaakt. "Een gemiste kans? Sowieso. Ik had de benen die ik wou hebben en ik had het gevoel dat ik die koers kon winnen. Dan is het altijd een gemiste kans."

Gerelateerd:
programma en wedstrijden WK wielrennen 2023 
datum wedstrijd afstand startuur winnaar
zat 5/8 wegrit junioren vrouwen 70 km 11.00 uur Julie Bego (Fra)
  wegrit junioren mannen 127,2 km 14.00 uur Albert Philipsen (Den)
zon 6/8 wegrit elite mannen 271 km 10.30 uur Mathieu van der Poel (Ned)
din 8/8 mixed relay ploegentijdrit 40,3 km 14.00 uur Zwitserland
woe 9/8 tijdrit beloften mannen 36,2 km 15.30 uur Lorenzo Milesi (Ita)
don 10/8 tijdrit junioren vrouwen 13,4 km 12.15 uur Felicity Wilson-Haffenden (Aus)
  tijdrit beloften vrouwen 36,2 km 15.00 uur Antonia Niedermaier (Dui)
  tijdrit elite vrouwen 36,2 km 15.00 uur Chloé Dygert (VS)
vri 11/8 tijdrit junioren mannen 22,8 km 11.00 uur Oscar Chamberlain (Aus)
  tijdrit elite mannen 47,8 km 15.35 uur Remco Evenepoel
zat 12/8 wegrit beloften mannen 168,4 km 12.30 uur Axel Laurance (Fra)
zon 13/8 wegrit beloften vrouwen 154,1 km 13.00 uur Kata Blanka Vas (Hon)
  wegrit elite vrouwen 154,1 km 13.00 uur Lotte Kopecky