Ga naar de inhoud

Honger van Wout van Aert is nog niet gestild: "Hij is zeer geïnteresseerd om deel te nemen aan EK"

 di 8 augustus 2023 19:11
Op het EK hoopt Van Aert ongetwijfeld om op het hoogste schavot plaats te nemen.

Hij moet en zal een kampioenschap winnen dit seizoen. Het lukte Wout van Aert dit weekend niet om wereldkampioen te worden op de weg, maar de Belgische kopman heeft al meteen een herkansing op het oog. Zo zou hij zijn zinnen hebben gezet op het EK. "Hij is zeer geïnteresseerd om er deel te nemen aan de weg- en tijdrit", vertelde de bondscoach na een gesprek.

Lang blijft Wout van Aert niet bij de pakken zitten. 

 

Na zijn tweede plaats op het WK dit weekend stond de Belgische kopman niet te springen. Integendeel. Van Aert had van dit kampioenschap zijn hoofddoel van het seizoen gemaakt.

 

Toch is goud op een kampioenschap nog niet uitgesloten dit seizoen. Vrijdag neemt de man van Team Jumbo - Visma nog deel aan de WK-tijdrit en nadien zou hij een deelname aan het EK naar eigen zeggen ook zien zitten. 

 

Van Aert en bondscoach Sven Vanthourenhout hebben maandag een gesprek gehad over dat EK. "En daarin gaf hij aan dat hij zeer geïnteresseerd was om deel te nemen aan de weg- en tijdrit", aldus Vanthourenhout.

Als Wout ook rijdt, moet Arnaud De Lie het kopmanschap natuurlijk delen.

Sven Vanthourenhout

"Maar zekerheid is er nog niet. Daarvoor moet eerst nog overlegd worden met Jumbo-Visma. Veel renners van de huidige WK-selectie hebben overigens interesse. Andere jaren had ik soms moeite om een selectie samen te stellen, maar dit jaar zal ik nog serieuze knopen moeten doorhakken."   

 

Vanthourenhout had in het voorjaar al bekendgemaakt dat Arnaud De Lie ook zeker het EK zal rijden. "Hij zal er zeker een beschermde rol hebben", zei Vanthourenhout.

 

"Het hangt er natuurlijk van af wie nog zal meedoen. Als bijvoorbeeld Wout ook rijdt, moet Arnaud het kopmanschap natuurlijk delen. Maar hij is op de hoogte en helemaal akkoord."

Gerelateerd: