Ga naar de inhoud

Jasper Philipsen over mogelijke netelige sprintkwestie: "We zijn volwassen en realistisch genoeg"

 vr 4 augustus 2023 21:05
De 3 Belgische kopstukken.

In vergelijking met vorig jaar is er nog een 3e Belgische troefkaart aanwezig op het WK: Jasper Philipsen heeft zijn voet naast die van Remco Evenepoel en Wout van Aert gezet. Of is er toch sprake van een bepaalde pikorde? De groene trui uit de Tour geeft eerlijke antwoorden. 

"Het parcours doet me denken aan een stadscriterium", deelde Jasper Philipsen zijn gevoel na de verkenning vanochtend.

 

Hij reed 5 criteriums na de Tour. "Ik had er nog meer moeten doen om gewoon te worden aan dit parcours."

 

"Het is uitdagend en pittig. Dat zou me moeten liggen met die technische en nijdige hellingen."

 

Hoe moet hij het dan aanpakken? "Wout en Remco kunnen zelf initiatief nemen en aanvallen. Ik probeer vooral te volgen en moet dan kijken hoe ver ik geraak."

 

Gelooft hij in winst? "Ik moet er altijd in geloven, anders zou ik niet starten. Er is altijd geloof dat er ergens een situatie mogelijk is waarbij het goed zit."

Een sprint als ook Wout van Aert nog in de groep zit? We hebben zaterdag nog een tactische meeting en dat zal zeker besproken worden. Maar we zijn volwassen genoeg om te bepalen hoe we ons voelen na 270 kilometer.

Jasper Philipsen

"De druk wordt ook goed verdeeld onder de andere kopmannen die al ervaring hebben. Dat houdt de druk ook wat weg."

 

Maar wat als... Wat als Philipsen in de laatste ronde samen met Wout van Aert nog rondrijdt in het groepje dat voor de zege zal sprinten?

 

"We hebben zaterdag nog een tactische meeting en dat zal zeker besproken worden. Maar we zijn volwassen genoeg om te bepalen hoe we ons voelen na 270 kilometer."

 

"Ik ben daar realistisch genoeg in om in te schatten of ik dan nog kan winnen of niet. Als ik dan niet meer de benen heb, dan zou het dom zijn om toch de sprint nog te doen."

Gerelateerd: