Ga naar de inhoud

Somalische minister excuseert zich voor traagste sprint: 100 meter in 21"81

 do 3 augustus 2023 09:40
Nasra Abukar Ali
Nasra Abukar Ali komt na 21 seconden over de finish.

De Somalische loopster Nasra Abukar Ali gaat viraal met haar 100 meter op de Universiade in Chengdu (Chn). De 20-jarige studente haalt pas na 21 seconden de finish. De minister van Sport roept nu op om de voorzitster van de Somalische atletiekfederatie te schorsen.

In de kwalificaties van de 100 meter kwam o.a. Nasra Abukar Ali aan de start. De 20-jarige loopster uit Somalië gaat viraal omdat ze allesbehalve sprint. 

 

Nasra Abukar moet haar concurrentes meteen laten gaan en komt 10 seconden later over de streep: in 21"81 om precies te zijn.

 

De Somalische minister van Jeugd en Sport Mohamed Barre Mohamud kan er niet mee lachen. Hij excuseert zich en vraagt het Somalisch Olympisch Comité om de voorzitster van de nationale atletiekfederatie te schorsen.

 

Nasra Abukar zou familie zijn van de voorzitster. Op die manier zou de studente aan de Universiade hebben kunnen deelnemen.

BEKIJK: De 100 meter van Nasra Abukar Ali

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Universiade is een internationaal sportevenement voor studenten. Dit jaar is Chengdu in China de gaststad.