Ga naar de inhoud

Loetsenko rijdt verkeerd in het Baskenland, maar wint toch in Getxo

 zo 30 juli 2023 16:50
Voor Loetsenko (hier in de Tour) is het de vijfde zege van het seizoen.

Aleksej Loetsenko (Astana) heeft het Circuito de Getxo (1.1) aan zijn erelijst toegevoegd. De Kazachse kampioen kwam solo aan in het Baskenland, maar maakte het zichzelf bijna nog moeilijk door verkeerd te rijden in de slotfase van de race.

Een dag na de Clasica San Sebastian staat traditioneel het Circuito de Getxo op het programma in het Baskenland. Remco Evenepoel stond er niet aan de start, maar veel ander mooi volk deed wel een gooi naar de zege in de buurt van Bilbao.

 

Op de Alto de Pike, die ook in de Tour moest bedwongen worden, viel de beslissing in het slot. Aleksej Loetsenko liet op de steilste stroken iedereen achter zich en leek gewonnen spel te hebben.

 

Maar in de afzink richting aankomstplaats reed de Kazachse kampioen plots verkeerd. Een groepje achtervolgers met onder meer Matteo Trentin kon Loetsenko bijna weer bij de lurven vatten, maar de Kazak vond zijn tweede adem toch nog.

 

Hij reed uiteindelijk weer aan halve minuut weg van de achtervolgers, goed voor zijn vijfde zege van het seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag Circuito de Getxo (1.1)
1. Aleksej Loetsenko (Kaz) 194km in 4u19'10"
2. Tony Gallopin (Fra) +24"
3. Simone Velasco (Ita) +33"
4. Matteo Trentin (Ita) +35"
5. Toms Skujins (Let) +49"