Alpine breekt met teambaas Otmar Szafnauer na GP van België

 vr 28 juli 2023 16:07
" "
Otmar Szafnauer werkte nog maar sinds 2022 voor Alpine.

De Grote Prijs van België wordt de laatste van Otmar Szafnauer als teambaas bij Alpine. Dat kondigde de Franse renstal, onderdeel van Renault, aan. Na dit weekend zal Bruno Famin tijdelijk overnemen. Het is een nieuwe stap in de bestuurlijke herstructureringen bij Alpine.

Alpine stopt na dit weekend de samenwerking met teambaas Otmar Szafnauer. De 58-jarige Roemeense Amerikaan werkt sinds 2022 voor de Franse F1-ploeg, hij kwam over van Aston Martin.

 

Bij Alpine zijn er veel verschuivingen bezig. Vorige week werd de Fransman Laurent Rossi al vervanger als CEO door zijn landgenoot Philippe Krief. Rossi was de man die Szafnauer had aangetrokken.

 

Szafnauer is overigens niet de enige die vertrekt. Het contract van sportief directeur Alan Permane werd na een loopbaan van 34 jaar bij de fabriek ontbonden. Tot slot vertrekt topingenieur Pat Fry naar Williams. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: