Ga naar de inhoud

Versterking voor Belgian Tornados? Florent Mabille zet kandidatuur kracht bij met 45"71

 di 18 juli 2023 08:23
Florent Mabille wordt gefeliciteerd door Alexander Doom.

Krijgen we vers bloed bij de Belgian Tornados? Op de Nacht van de Atletiek was er een opvallende prestatie van Florent Mabille. Hij zette met 45"71 de tweede Belgische jaartijd neer. "De keuze is natuurlijk aan Jacques Borlée."

Hij was een van de verrassingen van de Nacht van de Atletiek in Heusden: Florent Mabille. De 26-jarige atleet dook onverwacht - ook voor zichzelf - onder de 46 seconden op de 400 meter.

 

Hij zette zo zijn kandidatuur om met de Belgian Tornados af te reizen naar het WK atletiek in Boedapest (19-29 augustus) kracht bij. Met zijn 45"71 zou hij alvast niet misstaan in de Belgische selectie. 

 

Mabille was na afloop door het dolle heen. Hij schreeuwde het uit van vreugde. "Ongelofelijk is dit. Die duik onder de 46 seconden is echt een mijlpaal."

 

"Twee jaar geleden liep ik nog 49 seconden. Toen leek het mij een droom ooit in de 46 seconden te lopen, maar nu loop ik al in de 45 seconden."

 

Mabille, die tevoren een persoonlijk record had van 46"22, zette met die 45"71 de tweede Belgische jaartijd neer. "Het WK? De keuze is natuurlijk aan Jacques Borlée, maar met deze tijd kan ik daar volgens mij wel iets betekenen."

Alexander Doom toont vorm na hamstringblessure

Coach Jacques Borlée zal blij zijn met de extra optie die Mabille hem geeft, maar zal ook tevreden zijn dat vaste waarde Alexander Doom op de Nacht van de Atletiek zijn goeie vorm toonde.

 

De aanloop naar het seizoen was allesbehalve ideaal voor Doom met een hamstringblessure, maar met de kampioenschappen in zicht groeit hij weer naar zijn topvorm. Zaterdag bleef hij met 45"39 amper vijf honderdste seconde boven zijn persoonlijk record. 

 

"Dat ik op de Nacht van de Atletiek zo hard zou lopen, terwijl ik nog geen maand deftig aan het trainen ben, dat had ik niet zien aankomen. Het levert mij veel punten op in de World Ranking."

 

"Ik heb er veel vertrouwen in dat ik het WK haal. En ook met de Tornados beginnen we allemaal in vorm te komen. Het ziet er goed uit voor Boedapest."