Ga naar de inhoud

Rolstoelsprinter Roger Habsch heeft revanche beet met wereldtitel op 200 meter, Peter Genyn pakt brons

 ma 17 juli 2023 21:30
Hetzelfde podium als gisteren op de 100 meter, maar in andere volgorde.

Op de slotdag van het WK para-atletiek in Parijs heeft rolstoelatleet Roger Habsch goud veroverd op de 200 meter (T51). Hij klopt zo een Fin en landgenoot Peter Genyn,  die goed was voor brons, en heeft zo zijn revanche voor de zilveren plak van gisteren beet.

Roger Habsch haalde het in het Stade Charléty in 36"76, een nieuw kampioenschapsrecord.

 

Hij bleef de Finse wereldrecordhouder Toni Piispanen voor. Die pakte zilver, het brons ging naar landgenoot Peter Genyn in 37"88.

 

Zondag won Genyn de 100 meter voor Habsch en Piispanen. De medailleteller van Team Belgium staat nu op zes stuks nadat Maxime Carabin eerder al tweemaal goud veroverde.

Ik moest de afgelopen drie jaren veel opofferen, dus dan geeft dit veel voldoening.

Roger Habsch

"Dit was perfect, ik ben enorm tevreden", zegt Habsch na zijn race. "Ik moest de afgelopen drie jaren veel opofferen, dus dan geeft dit veel voldoening."

 

"Ik focuste mij op mijn lijnen en gaf alles. Ik wou dit ook doen voor mijn kinderen, en heb het gedaan: mijn eerste titel is binnen."   

 

Genyn nam vrede met de derde plaats. "Na een goede 100 meter stokte het wat voor mij", zegt hij.

 

"Ik sta op de plaats waar ik vandaag moest staan, dus ik kan tevreden terugblikken. We zien wel hoe we dit voor volgend jaar kunnen bijsturen. Mijn basis is niet zo goed als vorige jaren, doordat ik lang niet kon trainen."

 

"Volgende winter wil ik daaraan werken. In 2024 tellen enkel de Paralympische Spelen en daar wil ik weer een medaille behalen, de kleur gaan we daar bepalen."

Gerelateerd: