Ga naar de inhoud

Triatlete Jolien Vermeylen toont goeie vorm met 9e plaats op WK Super Sprint in Hamburg

 za 15 juli 2023 23:07
Jolien Vermeylen (archieffoto)

Jolien Vermeylen heeft de goeie vorm te pakken. De triatlete tekende op het WK Super Sprint Triatlon in Hamburg voor de beste Belgische prestatie met de 9e plaats. Marten Van Riel werd in deze afvallingsrace twaalfde bij de mannen.

De deelnemers moesten 300 meter zwemmen, 7,5 kilometer fietsen en 1,7 kilometer lopen. Vermeylen werd zeventiende in haar kwalificatiewedstrijd op vrijdag en moest zich via de herkansingen - die ze won - bij de 30 finalisten scharen.

 

In de finale, waar na elke reeks de laatste tien deelnemers afvielen, stootte ze door tot derde en laatste reeks waar de wereldtitel op het spel staat. Ze eindigde uiteindelijk als negende 33 seconden achter de Française Cassandre Beaugrand, de nieuwe wereldkampioene Super Sprint.

 

Bij de mannen ging de wereldtitel over dezelfde afstanden naar de Nieuw-Zeelander Hayden Wilde, die twee seconden sneller was dan de Portugees Vasco Vilaca en de Brit Alex Yee. Kristian Blummenfelt viel naast het podium.

 

Marten Van Riel en Jelle Geens, die vrijdag zonder problemen door de kwalificatieronde kwamen, eindigden respectievelijk als twaalfde en 29e.

 

Van Riel miste de finale door twaalfde te worden, slechts twee seconden buiten de top 10, in de tweede reeks manche van zaterdag. Geens werd uitgeschakeld na een 29e plaats in de eerste finalereeks.