Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
2
Aryna Sabalenka
8138
3
Coco Gauff
7638
4
Elena Rybakina
5673
5
Jessica Pegula
4550
6
Markéta Vondroušová
4035
71
Maria Sakkari
3980
81
Zheng Qinwen
3945
9
Ons Jabeur
3748
10
Jelena Ostapenko
3318

Wozniacki is klaar voor comeback: "Ik ben al blij dat ik niet opnieuw tegen Serena Williams moet spelen"

 di 11 juli 2023 16:58

Na een pauze van drie jaar, keert Caroline Wozniacki terug als professioneel tennisster. De voormalige nummer 1 van de wereld draait alvast warm op Wimbledon. "Het wordt een zware uitdaging, maar een die ik graag aanga", vertelde Wozniacki er alvast over haar nakende comeback.

Aan vertrouwen geen gebrek bij de terugkerende Caroline Wozniacki.

 

"Als ik Serena Williams aankon, moet dat met Iga Swiatek, Aryna Sabalenka en Elena Rybakina ook lukken", vertelde de 33-jarige Deense in Wimbledon, waar ze met Cara Black het Ladies Invitation speelt.

 

Vorige maand kwam de voormalige nummer een van de wereld, inmiddels moeder van twee, met het nieuws dat ze na drie jaar afwezigheid een comeback maakt.

Ik wil presteren, maar het belangrijkste is dat ik me weer amuseer op het veld. 

Caroline Wozniacki

Ze doet dat na Wimbledon op het Amerikaanse hardcourtcircuit. Sinds haar afscheid in 2020 timmerden Swiatek, Sabalenka en Rybakina zich een weg naar de top.   


"Ik heb eerder tegen hen gespeeld en weet wat me te wachten staat. Ze spelen enorm goed en erg agressief. Het wordt een zware uitdaging, maar een die ik graag aanga. Ik heb eerder lastige tegenstanders overwonnen, dat ga ik opnieuw proberen te doen."


"Uiteraard is de huidige generatie erg sterk, maar ik heb het in mijn tijd tegen Serena Williams, de allersterkste, moeten opnemen. Ik ben al blij dat ik dat niet opnieuw moet doen."   

 

"Ik wil presteren, maar het belangrijkste is dat ik me weer amuseer op het veld. De druk op mijn schouders is weg", zegt de echtgenote van voormalig NBA-speler David Lee.

 

"Tennis is niet langer het belangrijkste in mijn leven. Mijn familie en mijn kinderen zijn dat."   

Clijsters en Wozniacki keken elkaar meerdere keren in de ogen.

"De grootste uitdaging voor Wozniacki wordt een evenwicht zoeken tussen haar carrière en het familieleven", vertelt ervaringsdeskundige Kim Clijsters.

 

In een van de eerste toernooien die ze speelde nadat ze moeder werd, won Clijsters het US Open 2009, in een finale tegen Wozniacki.

 

"Zelf had ik het in begin lastig om dat evenwicht te vinden. Je dochtertje achterlaten om je zes of zeven uur alleen op jezelf te focussen, is niet makkelijk."

 

"Ik heb moeten leren dat anderen ook heel goed voor je kinderen kunnen zorgen. Je moet je moederinstinct heel even opzij kunnen schuiven. Dat is een mentale klik die je moet maken."

Gerelateerd: