Ga naar de inhoud

Belgische WK-selectie al ingediend, maar maandag pas bekendmaking: "Niet veel verrassingen"

 di 11 juli 2023 15:50

De deadline voor de selecties voor het WK wielrennen is al voorbij, maar toch beslist de Belgische wielerbond om pas maandag de ploeg voor Glasgow te onthullen.

"In principe is de selectie al gemaakt", geeft assistent-bondscoach Serge Pauwels toe in de Touruitzending. "Ik weet zelf eigenlijk ook niet waarom ze tot maandag wachten om de ploeg bekend te maken."

 

Over wie de ploeg dan gehaald heeft, laat Pauwels niet het achterste van zijn tong zien. "Ik denk niet dat er veel verrassingen zullen zijn."

 

"Het gaat ook niet om de beste individuen, je wil een ploeg maken. Maar we zitten met een luxepositie, want met Wout van Aert en Remco Evenepoel hebben we meer dan één kopman."

 

"En dan heb ik het nog niet over Jasper Philipsen, momenteel de beste sprinter ter wereld. De vraag is dan hoe je al die renners in dezelfde richting kunt krijgen."

Dat Philipsen niet achter Van der Poel zal rijden? Het is ook niet de rol van Jasper om gaten dicht te rijden.

Assistent-bondscoach Serge Pauwels

Rijdt Philipsen achter Van der Poel?

Dat laatste wordt misschien geen sinecure, want Philipsen kondigde op de rustdag al aan dat hij op het WK niet achter zijn Alpecin-ploegmaat Mathieu van der Poel zou rijden.

 

"Ik weet dat Sven (Vanthourenhout, de bondscoach) daarover al contact heeft gehad met Jasper. Die uitspraak was wellicht niet zo scherp bedoeld als ze is opgeschreven."

 

"Het is ook niet de rol van Jasper om gaten dicht te rijden. Zijn kracht is gewoon om te wachten op een sprint. Maar het is typisch voor de Tour dat dit soort zaken uitvergroot worden."

 

Anderzijds roept Pauwels Philipsen wel op om op alle momenten de Belgische kaart te trekken. "Ik vind dat als je het truitje van Belgian Cycling aantrekt, je ook voor de nationale ploeg moet koersen."

Gerelateerd: