Ga naar de inhoud

Bilal El Khannouss en Marokkaanse beloften triomferen op Afrika Cup in eigen land

 zo 9 juli 2023 10:51
Zowel de A-ploeg (WK) als de beloften (Afrika Cup) van Marokko gooiden recent hoge ogen.

Marokko heeft in eigen land de Afrika Cup voor beloften op zijn erelijst bijgeschreven. In de finale waren de Atlasleeuwen met 2-1 te sterk voor Egypte na verlengingen. Genks goudhaantje Bilal El Khannouss was goed voor een assist.

Met Bilal El Khannouss (Racing Genk), Oussama El Azzouzi (Union), Zakaria El Ouahdi (RWDM) en Mehdi Boukamir (Charleroi) kwam er een stevige Belgische connectie aan de aftrap in Rabat.

Hoewel Egypte na 10 minuten al op voorsprong kwam in het hol van de leeuw was die vreugde maar van korte duur. Doelpuntenmaker Saber pakte amper 8 minuten later dom rood en mocht gaan douchen.

Met een mannetje meer rook Marokko bloed en kort voor de rust zette El Khannouss aanvaller Bagraoui op weg naar de gelijkmaker.

Op de verlossende 2-1 was het uiteindelijk wachten tot diep in de eerste verlenging, toen invaller Targhalline zich tot matchwinnaar kroonde met een subtiele afwerking. Ibrahim Salah (ex-Gent) mocht als invaller de zege mee over de streep trekken.

Na afloop van de wedstrijd namen ook bondscoach Issame Charai (tot november nog assistent bij OH Leuven), Chris Van Puyvelde (technisch directeur) en Glenn Vercauteren (kinesist) deel aan de feestelijkheden.

Na de finale mocht de Egyptenaar Ibrahim Adel (Pyramids) toch nog een troostprijs in ontvangst nemen. De 22-jarige aanvaller, momenteel actief in eigen land, werd verkozen tot Speler van het Toernooi en kan ondertussen rekenen op heel wat belangstelling. Ook Anderlecht zou één van de geïnteresseerde clubs zijn. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.