Ga naar de inhoud

Standard heeft nieuwe verdediger beet: Zinho Vanheusden komt opnieuw in Luik voetballen

 za 8 juli 2023 11:49
Zinho Vanheusden.

Zinho Vanheusden (23) is opnieuw in het vertrouwde nest in Luik. De centrale verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van Inter. Mét aankoopoptie.

Standard heeft zijn nieuwe centrumverdediger officieel beet.

 

Al is nieuw misschien sterk uitgedrukt. Zinho Vanheusden speelde namelijk zeven jaar in de jeugd van de Rouches, vooraleer hij naar Inter Milan trok.

 

In 2018 keerde hij terug naar Luik, tot en met 2021, waar hij uitgroeide tot publiekslieveling en aanvoerder.

 

Na omzwervingen bij Genoa en AZ Alkmaar is de verdediger nu dus terug in de Belgische competitie.

 

Vanheusden wordt een jaar gehuurd van de Italiaanse topclub Inter, maar Standard heeft deze keer wel een aankoopoptie bedongen van 7 miljoen euro.

 

"Zinho is een echt kind aan huis en een supertalent. Als hij niet afgeremd was geweest door verschillende blessures die zijn vooruitgang helaas vertraagden, denk ik dat hij vandaag een van de verdedigers op topniveau zou zijn", laat sportief directeur Fergal Harkin optekenen.

 

"Maar hij is nog jong, zeer gemotiveerd en zal er alles aan doen om met behulp van de club van zijn hart de verloren tijd in te halen. Zijn kennis van Standard, zijn ervaring, zijn leiderschap en zijn sportieve en menselijke kwaliteiten zullen een grote troef zijn voor ons team."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: