Ga naar de inhoud

18-jarige Nederlander komt om het leven bij zware crash op Spa-Francorchamps

 za 1 juli 2023 13:54
Dilano van 't Hoff.

Een zware crash op het circuit van Spa-Francorchamps heeft vandaag het leven gekost aan de 18-jarige Nederlander Dilano van 't Hoff. "We zijn kapot door het verlies van een van de grootste Nederlandse talenten", klinkt het.

De Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA) is dit weekend het voorprogramma van de 24 Uur van Spa-Francorchamps. 

 

In regenachtige omstandigheden liep het in de tweede race helemaal mis in de Raidillon-bocht. Dilano van 't Hoff ging van de baan en werd midden op het circuit gekatapulteerd. Daar werd de Nederlander in de flank gegrepen door een andere rijder.

 

De race werd meteen stilgelegd, maar voor de 18-jarige Nederlander kon geen hulp meer baten. 

 

"MP Motorsport is diep bedroefd om te bevestigen dat onze rijder, Dilano van ‘t Hoff, is overleden na een crash", klinkt het bij de ploeg. "We zijn kapot door dit verlies van een van onze grootste Nederlandse talenten."

 

Ook F1-baas Stefano Domenicali reageerde op Twitter. "We zijn bedroefd om het overlijden van Dilano te vernemen", schrijft hij. "Hij stierf tijdens het najagen van zijn droom om de top van de autosport te bereiken. Samen met de hele autosportwereld zijn onze gedachten bij zijn familie en geliefden."

 

Bij de start van de 24 Uur van Spa-Francorchamps wordt alvast één minuut stilte in acht genomen.

Ook Max Verstappen betuigde zijn medeleven

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.