Ga naar de inhoud

Brit Simon Carr troeft Nederlandse broers Van den Berg af in La Route d'Occitanie

 zo 18 juni 2023 15:56
Lars van den Berg spurtte naar de tweede plek, Marijn van den Berg was de snelste van het peloton.
De Franse Brit Simon Carr bezorgt EF Education-EasyPost de 19e zege van het seizoen.

Geen feest in de Nederlandse wielerfamilie Van den Berg in de Route d'Occitanie, daar heeft de Brit Simon Carr een stokje voor gestoken. Carr was in de 4e en laatste rit van de Franse 2.1-rittenkoers in een spurt met zijn tweeën sneller dan Lars van den Berg. Broer Marijn van den Berg won de pelotonspurt. De Canadees Michael Woods pakte net als vorig jaar de eindzege.

Bekijk de finish:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De slotrit trok over 164 kilometer van Saint-Gaudens naar Saint-Girons, met onderweg twee Pyreneeënpassen: de Col de la Core en de Col de Latrape. De aankomst lag nadien echter in de vallei getrokken: daar dienden koplopers Simon Carr en Lars van den Berg zich aan voor de sprint voor de ritzege.

Van den Berg zette die sprint op kop in, maar zag de Franse Brit Carr toch nog winnen, goed voor de 19e seizoenszege van de Amerikaanse ploeg-in-vorm EF Education-Easy Post.

Opmerkelijk: 2 seconden achter het kopduo sprintte Marijn van den Berg - de jongere broer van Lars - naar de derde plaats.

In het eindklassement heeft Michael Woods, die gisteren de macht had genomen op een aankomst bergop, 9 seconden voorsprong op de Spanjaard Cristian Rodriguez en 40 op de Duitser Georg Steinhauser. De 36-jarige man van Israel-Premier Tech verdedigde zo met succes zijn eindzege van vorig jaar.

Uitslag rit 4
1. Simon Carr (GBr) 164 km in 3u54'50
2. Lars van den Berg (Ned) z.t.
3. Marijn van den Berg (Ned) op 2"
4. Corbin Strong (Aus) z.t.
5.  Filippo Ganna (Ita)  
Eindstand
1. Michael Woods (Can) in 18u00'03
2. Cristian Rodriguez (Spa) op 9"
3. Georg Steinhauser (Dui) 40"
4. Einer Augusto Rubio (Col) 41"
5. Domenico Pozzovivo (Ita) z.t.