Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8860
3
Carlos Alcaraz
7345
4
Daniil Medvedev
7195
5
Alexander Zverev
5435
62
Andrey Rublev
4740
71
Casper Ruud
4535
81
Stefanos Tsitsipas
3860
9
Hubert Hurkacz
3730
10
Grigor Dimitrov
3605

European Open strikt Tsitsipas: 1e keer top 5-speler in Antwerpen

 do 15 juni 2023 17:02
Zijn hoogste notering op de ranking is 3e. Dit jaar speelde hij de finale van de Australian Open.
De Griek Stefanos Tsitsipas nam in 2017 al eens deel in Antwerpen, toen haalde hij de halve finales.

Vier maanden voor het ATP-tennistoernooi in Antwerpen heeft de organisatie trots de komst van de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-5) als publiekstrekker bekendgemaakt. Het is voor het eerst in 8 edities dat er een top 5-speler naar de European Open komt.

Toernooidirecteur Dick Norman is een blij man: "De komst van Stefanos Tsitsipas is topnieuws voor de fans", vertelde de ex-toptennisser op een online persmoment.

"Hij zal een grote meerwaarde vormen voor ons toernooi. Tsitsipas stond al jaren op onze verlanglijst, dus we zijn heel tevreden dat we hem konden strikken. Zijn deelname van Tsitsipas plaveit de weg naar een mooie achtste editie."

De 24-jarige Griek nam als youngster in 2017 al deel aan de European Open, toen hij het tot de halve finales schopte.

Tsitsipas' beste ranking op de wereldranglijst was de derde plaats. Hij heeft momenteel negen ATP-titels op zijn erelijst. Begin dit jaar speelde hij de finale van de Australian Open.

Ik kijk er enorm naar uit om terug te keren. Tot binnenkort, België.

Stefanos Tsitsipas in videoboodschap

In een korte videoboodschap liet de Griek weten dat hij geweldig veel zin heeft in het toernooi. "De laatste keer dat ik er speelde was in 2017, toen ik 19 jaar was. We hebben dus al een lange geschiedenis samen."

"Ik kijk er enorm naar uit om terug te keren en om voor het Antwerpse publiek mijn best te doen. Tot binnenkort, België."

De achtste editie van de European Open is van 15 tot en met 22 oktober in de Lotto Arena. De Canadees Félix Auger-Aliassime pakte vorig jaar de titel.

Organisatie pakt graag uit met nummer 5 van de wereld:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.