Ga naar de inhoud

Thibau Nys heeft de smaak te pakken en bouwt nu ook in Zwitserland een feestje

Thibau Nys tussen toppers als Marc Hirschi en Pello Bilbao.

10 dagen na zijn eerste profzege heeft Thibau Nys (Trek-Segafredo) opnieuw victorie gekraaid. In de Zwitserse eendagskoers GP Kanton Aargau won hij met ruime voorsprong voor kleppers als Marc Hirschi en Pello Bilbao.

Thibau Nys is zich ook op de weg steeds meer aan het manifesteren. Na tweede plaatsen in de Ronde van Romandië en de Ronde van Hongarije kon de 20-jarige neoprof in de Ronde van Noorwegen voor het eerst bij de profs het zegegebaar maken.

Lang hoefde Nys niet op een tweede overwinning te wachten. De GP van het Kanton Aargau, ook wel de GP Gippingen, is het traditionele aperitiefhapje op de Ronde van Zwitserland. In de lokale rondes rond Leuggern, met telkens de Rotberg, werd het peloton beetje bij beetje uitgedund.

Nys overleefde alle veldslagen en kon in de laatste hellende hectometers zijn fenomenale eindschot etaleren. Met Marc Hirschi en Pello Bilbao laat hij twee ervaren profs achter zich.

Een verlengstuk in Zwitserland zal Nys niet kunnen breien. Hij kiest ervoor om volgende week te gaan jagen op nog meer succes in de Baloise Belgium Tour. In deze conditie bombardeert hij zichzelf meteen tot een van de favorieten op de eindzege. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag GP Kanton Aargau (1.1)
1. Thibau Nys 174 km in 4u18'29"
2. Marc Hirschi (Zwi) zelfde tijd
3. Pello Bilbao (Spa)  
4. Marco Haller (Oos)  
5. Alexander Kamp (Den) op 1"
6. Filippo Baroncini (Ita) z.t.
7. Benoît Cosnefroy (Fra)  
8. Felix Engelhardt (Dui) 2"
9. Jesus Herrada (Spa)  
10. Elie Gesbert (Fra) 3"
16. Sylvain Moniquet 5"
28. Lennert Van Eetvelt 13"