Ga naar de inhoud

Hanne Claes plaatst zich met persoonlijk record op 400 m horden voor WK in Boedapest

Hanne Claes heeft een dubbelslag gepakt op de meeting in Huelva, Spanje. De Belgian Cheetah plaatste zich in een persoonlijk record van 54"87 op de 400 meter horden voor het WK atletiek in Boedapest. Het is de tweede beste tijd ooit door een Belgische op het nummer.

Het persoonlijk record van Claes stond al sinds 2018 op 55"20. Sindsdien kende ze veel blessureleed en voerde ze ook een trainerswissel door: van Jacques Borlée naar Carole Bam.

 

Vanavond knoopte ze niet alleen aan bij haar oude niveau, maar deed ze er met 54"87 nog een schepje bovenop. Ze ging drie honderdsten onder de WK-limiet en springt op de Belgische ranking aller tijden over Elodie Ouedraogo en Ann Mercken naar de tweede plaats. Alleen nationaal recordhoudster Paulien Couckuyt was ooit sneller met 54"47.

 

Ook collega Belgian Cheetah Camille Laus presteerde uitstekend in Huelva. Ze liep de 400 meter in 51"76 en benaderde zo haar vijf jaar oude persoonlijk record, dat op 51"49 staat. De WK-limiet staat op 51"00.

 

Bij de mannen liep Dylan Borlée naar 45"94. Zijn seizoenbeste staat op 45.80, zijn persoonlijk record op 45"18. De WK-limiet bedraagt 45"00.