Ga naar de inhoud

belgian lions op wk 3x3

1/8e finales
Letland België 19-15 verslag
Belgian Lions in groep C 
België Israël 21-18 verslag
Litouwen België 22-18 verslag
België Polen 15-21 verslag
Puerto Rico België 18-21 verslag
eindstand groep c
    G W ptn
1. Polen (11) 4 2 80
2. Litouwen (3) 4 2 78
3. BELGIE (5) 4 2 75
4. Puerto Rico (16) 4 2 74
5 Israël (14) 4 2 70

De lastige groepsfase van 3x3 Lions: "Team rond Celis toch niet op 1, 2, 3 te vervangen"

 vr 2 juni 2023 10:32
Dennis Donkor
Opluchting bij Dennis Donkor en Casper Augustijnen.

Nipt, nipter, niptst. Het scheelde maar twee punten of het WK van de 3x3 Belgian Lions zat erop. Na de gewonnen openingswedstrijd kwakkelde de nationale ploeg. Commentator Kris Meertens zag dat vooral sterspeler Thibaut Vervoort moeilijk zijn draai vond in een vernieuwd viertal: "Dan zie je toch dat het team rond Nick Celis niet op 1, 2, 3 vervangen kan worden."

Twee punten overschot. Meer hadden de 3x3 Belgian Lions niet om door te stoten naar de volgende ronde op het WK. Commentator Kris Meertens zag dat het niet altijd van een leien dakje liep bij de Belgen.

 

"De magie van Antwerpen of Tokio was er niet", zegt hij. "Daarop was het bang afwachten tot de laatste match. Ik had het niet verwacht dat het zo moeilijk zou gaan."

 

Maar moeilijk gaat ook. Zeker na heel wat zoek- en voelwerk voor de vernieuwde ploeg, zonder bezieler Nick Celis.

 

"Ze hebben naar het team moeten zoeken. De Belgen hebben wel goede spelers, maar er zijn relatief nieuwe jongens bij met Donkor en Augustijnen. Die spelers inpassen in het team blijkt geen evidentie. Dan zie je toch dat het team rond Nick Celis niet op 1, 2, 3 vervangen kan worden."

Vervoort voelt zich enorm verantwoordelijk, dat is voor hem ook aanpassen. 

Kris Meertens

Een belangrijke factor in het verenigen van de nieuwe ploeg: Thibaut Vervoort. "Hij gaf zelf toe dat hij 3 slechte matchen speelde, omdat hij te veel bezig was om de ploeg te leiden als ervaren man", weet Meertens.

 

"Vervoort is de enige "original" die er nog bij is van de Spelen in Tokio. Hij voelt zich enorm verantwoordelijk, dat is voor hem ook aanpassen. Laat ons hopen dat het nu van de baan is en dat ze vertrouwen hebben in elkaar."

 

Vers bloed betekent ook aangename verrassingen, zoals de shots van Dennis Donkor. Al is dat voor Meertens geen nieuwtje: "Ik ken Dennis van zijn 6 jaar, dus ik weet wat voor geweldige shotter hij is."

 

"Bij de Antwerp Giants was hij niet de beste verdediger, maar hier op het WK trekt hij meer dan zijn plan. Op dat vlak heeft hij me meer verrast. Hij is een wapen dat we nooit eerder hadden."

 

En dus is the best yet to come voor de Lions, die met vertrouwen de groepsfase kunnen afsluiten. "Al weet je dat de tegenstand ook alleen maar sterker wordt..."

Zaterdag spelen de Belgen hun barragematch voor een plaats in de kwartfinales. Tegenstander wordt thuisploeg Oostenrijk of olympisch kampioen Letland.

Gerelateerd: