Ga naar de inhoud

3x3 Belgian Lions vol lof over glansrol Vervoort: "Hij is het hart en ziel van deze ploeg"

Thibaut Vervoort was van goudwaarde tegen Puerto Rico.

Met de hakken over de sloot hebben de 3x3 Belgian Lions alsnog de groepsfase overleefd. In de beslissende partij nam Thibaut Vervoort de ploeg op sleeptouw. "Hij heeft maar één raak shot nodig om "on fire" te raken", glimlachte ploegmaat Dennis Donkor na de zege tegen Puerto Rico.

De 3x3 Belgian Lions stonden met de rug tegen de muur op het WK. Ze hadden een overwinning met minstens 16 punten en 2 punten verschil nodig tegen Puerto Rico om een barragematch uit de brand te slepen.

 

"Big players must step up on the big moments", stelde coach Steve Ibens en Thibaut Vervoort stelde niet teleur. Met enkele knappe punten loodste hij de Belgen naar een beslissende 18-21-zege. "Van dat scenario kan je alleen maar dromen", besloot de coach.

 

Vervoort besefte zelf dat hij niet zijn beste niveau had gehaald in de eerste WK-duels. "Ik heb heel slecht geshot", zei hij. "Maar in de laatste wedstrijd krijg ik dan toch een kleine stroomstoot."

 

"Ik was misschien iets te veel bezig met de ploeg te leiden en te weinig met mijn eigen spel. Voor de wedstrijd tegen Puerto Rico hebben we dan gezegd dat we ons gingen focussen op onze eigen verantwoordelijkheden. Geen excuses meer, gewoon spelen. En dat ging beter."

Shotten verleer je niet. Als die eerste tweepunter valt, voel je dat Thibaut vertrokken is.

Coach Steve Ibens

Ploegmaat Dennis Donkor was blij dat de Belgian Lions toch nog hun "ware karakter" konden laten zien. "Thibaut heeft ons erdoor geloodst", beaamde hij.

 

"Ik ben heel tevreden dat hij erdoor is gekomen, want hij is heel belangrijk voor onze ploeg. Hij is het hart en ziel van dit team. Ik ken hem al heel lang en weet dat hij maar één shot nodig heeft om "on fire" te raken. Ik had er alle vertrouwen in dat hij zijn ware aard zou laten zien."

 

Ook coach Steve Ibens twijfelde niet over zijn sterkhouder. "Shotten verleer je niet. Als die eerste tweepunter valt, voel je dat Thibaut vertrokken is. Hij nam de ploeg dan op sleeptouw, de andere jongens gingen in functie van hem spelen. Ze gaven er hun hart voor."

 

(Lees voort onder de video)

Vervoort: "We moeten onze mouwen opstropen"

Vervoort is alvast heel blij dat de Belgen "door het oog van de naald zijn gekropen". "Nu zullen we onze mouwen mogen opstropen tegen Letland of Oostenrijk zaterdag."

 

"We hebben het onszelf weer moeilijk gemaakt. Maar bij een kwartfinale of een barragewedstrijd weet je dat het do or die is. We moeten eens goed kijken wat we in de laatste wedstrijd hebben gedaan dat we in de andere niet hebben gedaan."

 

Coach Steve Ibens denkt dat het moeilijke parcours de 3x3 Belgian Lions kan helpen. "We hebben al veel zware, close games en hebben nog niets cadeau gekregen. Dat kan ons helpen in de verdere fase."

 

"Oostenrijk voor eigen publiek zou moeilijk zijn, kijk maar naar Antwerpen vorig jaar. Maar we hebben ervaring genoeg om dat te weerstaan. Als je dit scenario kan overleven, dan moet je ook klaar zijn om de barrages te winnen."