Ga naar de inhoud

Michel Preud'homme bevestigt contact om bondscoach te worden: "Maar ik had er geen zin meer in"

 za 27 mei 2023 14:43
Michel Preud'homme
Michel Preud'homme weigerde twee functies bij Rode Duivels.

Telkens duikt zijn naam op in shortlists van de Belgische voetbalbond. Michel Preud'homme (64) stapte in de zomer van 2020 uit de voetbalwereld, maar is daarom niet vergeten. In een gesprek met Eleven vertelt hij dat er contact was om bondscoach van de Rode Duivels te worden. "Maar ik heb bedankt, omdat ik mijn vrijheid wilde behouden", is Preud'homme eerlijk.

Eleven trok naar Tenerife om Michel Preud'homme aan de tand te voelen over voetbalzaken. Op aanraden van zijn vriend Alain Darcis, vader van tennisser Steve, geniet hij er in de winter van geweldige golfterreinen en een nog beter klimaat.

 

Toch scheelde het niet veel, of de voormalige T1 van Standard en Club Brugge keerde terug naar België. Dat om bondscoach te worden. "Er is contact geweest", vertelt hij in het interview. "Dat verliep zeer correct naar mij toe."

 

"De voetbalbond vertelde me dat ze twee jobs in de aanbieding hadden en vroegen of ik interesse had in een van beide."

 

Maar daar moest Preud'homme niet lang over nadenken. "Ik heb meteen bedankt om bondscoach te worden. Ik zag mezelf niet opnieuw trainer worden, omdat ik er geen zin meer in heb. "

 Als ik me niet voor 100% kan smijten, is het beter dat ik het niet doe. Ook al sluimert de goesting wel nog ergens.

Michel Preud'homme

Over de functie van technisch directeur twijfelde de voormalige succescoach wel even. "Peter Bossaert en Bart Verhaeghe gaven me de indruk dat ze echt geïnteresseerd waren in mijn knowhow. En in wat ik kon bijbrengen aan een jonge trainer zoals Domenico Tedesco."


"Maar het profiel van Franky Vercauteren voldoet daar ook aan. Uiteindelijk heb ik gezegd dat ik niet wilde, om mijn vrijheid te behouden. Die wil ik niet gauw meer afgeven."

 

Sterker nog. De ex-doelman denkt niet dat hij ooit nog terugkeert naar de voetbalwereld. "Een spelerscarrière vergt veel van je. Zowel mentaal als fysiek. Wanneer je trainer wordt, vraagt dat nog meer van je mentale welzijn."

 

"De opeenvolging daarvan zorgt ervoor dat je uitgeblust raakt. Als ik me niet voor 100% kan smijten of er spijt van zou krijgen, is het beter dat ik het niet doe. Ook al sluimert de goesting wel nog ergens", besluit hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: