Ga naar de inhoud

Dartsgeschiedenis: Michael van Gerwen pakt met zevende Premier League-titel nieuw record

 vr 26 mei 2023 12:20
Michael van Gerwen schrijft geschiedenis met zijn zevende Premier League-titel.

Michael van Gerwen heeft zich donderdagavond voor de zevende keer in zijn carrière naar eindwinst in de Premier League gegooid. Daarmee is hij nu alleen recordhouder. De Nederlandse ex-wereldkampioen versloeg in de finale de andere ex-wereldkampioen, de Welshman Gerwyn Price. 

2013, 2016, 2017, 2018, 2019, 2022 en nu ook 2023. Tien jaar na zijn eerste, kroonde Michael van Gerwen zich in de O2 Arena in Londen voor de zevende keer tot de winnaar van de Premier League darts. Daarmee gaat hij voorbij Phil Taylor, die 6 keer de topcompetitie won. 

 

In de finale moest hij daarvoor voorbij Gerwyn Price en de Nederlander deed dat vlekkeloos, het werd 11-5. Met uitworpen van 170, 128 en 150 en een gemiddelde van iets meer dan 105 toonde Van Gerwen zich oppermachtig. 

 

In tegenstelling tot de finale, liep de weg naar het nieuwe record niet zonder slag of stoot voor de drievoudige wereldkampioen.

 

In de halve finale wachtte namelijk regerend wereldkampioen én thuisspeler Michael Smith. De 02 Arena stond duidelijk aan zijn kant.  En Smith maakte het Van Gerwen heel lastig. De hoogstaande wedstrijd eindigde uiteindelijk in 10-8. 

 

Ook in de finale kreeg Van Gerwen af en toe boegeroep naar zijn hoofd, maar zichtbaar geprikkeld bewees hij het publiek het tegendeel. De eindwinst levert hem ook nog eens 312.000 euro op.

 

Dimitri Van den Bergh eindigde na 16 speeldagen op een 6e plaats, niet genoeg om zich te kwalificeren voor de Final Four. Hij sloot zijn Premier League-deelname wel mooi af met winst op de laatste avond. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk de reactie van Michael van Gerwen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: