Ga naar de inhoud

Andres Iniesta (39) neemt emotioneel afscheid van Vissel Kobe: "Ik zoek nog club om op pensioen te gaan"

 do 25 mei 2023 09:53
" "
In 2018 trok de voormalige vedette van Barcelona naar Vissel Kobe.

Andres Iniesta is toe aan nog een laatste hoofdstuk in zijn voetbalboek als speler. De 39-jarige middenvelder wuifde vandaag op een groots opgezette en emotionele persconferentie Vissel Kobe uit. "Ik wil blijven voetballen en met voetbalpensioen gaan als ik nog actief ben. Het is moeilijk om dat hier te doen, dus wil ik er een andere plek voor vinden", vertelde hij uit het hart. 

Andres Iniesta trok in 2018 naar Vissel Kobe, waar hij een geschat jaarsalaris van 30 miljoen euro opstrijkt. Japan was zijn bestemming na 16 jaar in het eerste elftal van Barcelona.

Zijn contract bij de Japanse club loopt eind dit jaar af. Maar Iniesta, die het grootste deel van het seizoen op de bank doorbracht, liet - met een traan - weten dat hij in juli al zal vertrekken.

"Maar eerst wil ik mijn verblijf hier op een mooie manier afsluiten. Daarna bekijk ik welke opties ik heb.  Ik wil blijven voetballen en dan met voetbalpensioen gaan als ik nog actief ben. Het is moeilijk voor me om dat hier te doen, dus ik wil er een andere plek voor vinden."

Dit seizoen speelde de wereldkampioen van 2010 amper 5 wedstrijden als invaller.

Bomvolle trofeeënkast

Met Barcelona won Iniesta alle prijzen die er te winnen vielen, waaronder 4 keer de Champions League en 9 La Liga-titels. Op de Wereldbeker in Zuid-Afrika scoorde hij de enige treffer in de finale tegen Nederland. In 2008 en 2012 pakte hij met Spanje ook de Europese titel.

Bij Vissel Kobe won Iniesta in 2019 de Emperor's Cup en in 2020 de Japanse Supercup.

Vissel Kobe is ook de ex-club van Thomas Vermaelen. De voormalige Rode Duivel verliet de club eind 2021 en zette nadien een punt achter zijn carrière.